El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El col·lectiu LGTBI anima a denunciar “qualsevol agressió” i sol·liciten que es convoque la Mesa d’Igualtat a Alcoi

A les nostres comarques, Ponts d’igualtat té constància de 5 possibles delictes d’odi en l’últim semestre

Un centenar de persones s’han concentrat a la Plaça Espanya d’Alcoi davant de l’increment d’agressions contra el col·lectiu LGTBI. A les nostres comarques, Ponts d’igualtat té constància de 5 possibles delictes d’odi en l’últim semestre. La més greu ha sigut un cas entre dos menors d’edat a Benilloba, segons Ponts d’Igualtat.

Aitor Pla, president de Ponts d’Igualtat, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA ha demanat que “es convoque la mesa d’igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi amb motiu d’aquest augment de delictes d’odi i per previndre el que pot passar a la ciutat”. A escala estatal reclamen que el govern central defense una Llei LGTBI integral al Congrés.

Benilloba

El cas de Benilloba el cataloguen com a “delicte d’odi” que ha succeït a aquest municipi durant l’estiu. Ponts d’Igualtat no pot donar més dades d’aquest cas perquè es tracta de menors d’edat. La formació ha denunciat la situació i juntament amb les administracions i l’Oficina Orienta “volen arribar al fons de la qüestió”.

A més, Aitor Pla ha mostrat la seua “preocupació” pels 5 pressumptes delictes d’odi produïts en l’últim semestre. A Alcoi, es va publicar un vídeo a xarxes socials contra el col·lectiu LGTBI i que, a més, es van publicar més de 170 comentaris “atemptant contra el col·lectiu amb to de burla”. Aquest fet, Ponts d’Igualtat l’ha denunciat a la Policia Nacional.

Suport institucional

Igual que altres concentracions del territori valencià, la Generalitat i alguns grups municipals també han assistit a la Plaça Espanya per escoltar el manifest reivindicatiu.

Ponts d’Igualtat ha “incentivat” a posar denuncies contra les agressions del col·lectiu i Aitor Pla també ha demanat que “no desviem el debat i que qualsevol persona, que haja sofrit un delite d’odi, ha de denunciar”. Insisteix en el fet que “si no hi ha constància de les denúncies, s’oblidaran”.