El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El col·legi La Milagrosa d'Ontinyent instal·la una estació meteorològica per a estudiar el canvi climàtic

  • És la primera en registrar dades meteorològiques al barri de la Vila

El darrer 22 d’abril, el col·legi La Milagrosa d’Ontinyent va instal·lar la seua pròpia estació meteorològica.

Aquesta, situada en una de les terrasses del centre, és la primera en registrar dades meteorològiques al barri de la Vila. Es tracta d’una completa estació meteorològica que registra variables com la temperatura, humitat, pressió baromètrica, velocitat i direcció del vent. A més, compta amb pluviòmetre i mesura la radiació solar i índex d'UV. També realitza prediccions de l’oratge.

L’estació està connectat a diferents plataformes d’allotjament de dades meteorològiques i col·labora amb diferents organismes de meteorologia per a l’estudi de les dades climatològiques del centre de la ciutat.

A través del següent enllaç, es pot visualitzar les dades registrades en temps real:

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IONTIN21  

La instal·lació de l’estació meteorològica ha estat motivada fonamentalment amb finalitats didàctiques. L'objectiu principal és sensibilitzar a l'alumnat sobre la importància de contribuir al manteniment del planeta a través de l'observació d'alguns factors climàtics, com la pluja, el vent o la temperatura, conéixer els principals instruments meteorològics per a associar-los a cada fenomen i aprendre a recollir dades per a poder analitzar-los i comparar-los amb posterioritat.

La professora, Cristina Muriana, una de les persones encarragades de l'estació metereològica de la Milagrosa.