El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Comtat comptarà en 2021 amb una oficina PANGEA d'atenció als immigrants

A hores d'ara tan sols Cocentaina disposa d'aquest servici, però el consistori ha proposat la Generalitat unir dos subvencions perquè l'oficina contestana puga atendre a tots els pobles de la comarca.

Les oficines PANGEA són un servici autonòmic d'informació, assessorament i acollida a immigrants. A hores d'ara compten amb aquest servici a les dos capitals de comarca, Alcoi i Cocentaina; però des del consistori contestà han proposat a la Generalitat un canvi perquè la seua oficina puga atendre tots els pobles de les comarques.

L'alcaldessa Mireia Estepa i el gerent de la Mancomunitat de l'Alcoià Comtat, Arnaldo Dueñas, s'han reunit a València amb el secretari autonòmic d'inclusió, Alberto Ibáñez. Mireia Estepa li ha traslladat la seua proposta d'unir dos subvencions: la que ja existeix per a cobrir una mitja jornada a l'oficina de Cocentaina, i la que li correspondria a tots els pobles de la Mancomunitat, excepte Alcoi que té la seua pròpia oficina. Estepa considera que "amb aquest plantejament guanyem tots, ja que els pobles amb menys nombre d'habitants no tenen dret a aquest servei i Cocentaina ofereix sumar el mig que li correspon al total de la mancomunitat per poder tindre una persona contractada a jornada completa que done servei a tots els municipis". Tot per garantir que "la població estiga informada i la inclusió siga total". Des de la Generalitat s'han compromés a posar-la en marxa el 2021.

La reunió també ha servit per a traslladar al secretari autonòmic la reclamació de l'associació Somriures de disposar d'un edifici com a Centre de Dia, per tal d'oferir atenció a les persones amb discapacitat funcional amb més de 21 anys, i que ja no tenen educació obligatòria. L'Ajuntament de Benimarfull ha posat a disposició un possible edifici, i ara des de la conselleria d'inclusió es comprometen a enviar tècnics que avaluen l'edifici per vore si pot ser seu del projecte Connexió Vital de Somriures.

Per altra banda, des de Cocentaina, l'alcaldessa Mireia Estepa ha explicat que poden adquirir un pis tutelat per a persones amb discapacitat funcional, sempre que després se cedisca a la conselleria per a la seua gestió. Ibáñez li ha traslladat que s'estudiarà la proposta.