El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Comtat, una de les 7 comarques valencianes en alerta per altes temperatures

Vista parcial de les muntanyes d'El Comtat, amb Alcosser i Benimarfull al fons/AM
Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, i beure molta aigua i amb freqüència

Sanitat activa en un centenar de municipis valencians el nivell taronja per temperatures que poden arribar als 39 graus. Els pobles d'El Comtat estan dins de l'alerta

La conselleria de sanitat ha activat aquest dilluns 9 de juliol l'alerta taronja per nivell alt de temperatures en 100 municipis valencians. Aquest nivell suposa que es pot arribar fins als 39 graus en alguns punts. Les zones climatològiques afectades són de la 15 a la 18, la qual cosa afecta a 7 comarques valencianes. El Comtat és una de les que està inclosa, i l'única en la província d'Alacant. Després estan la Vall d'Albaida, La Costera, L'Horta Sud, La Ribera Alta, la Canal de Navarrés i la Foia de Bunyol. El Comtat està inclòs en la zona climatològica 18, juntament amb municipis de la Vall d'Albaida.

L'alerta taronja s'allargarà almenys fins dimarts 10 de juliol. De fet, l'AEMET preveu per aquest dilluns temperatures màximes de 34 i 35 graus a Cocentaina i Muro, que es mantindran altes al llarg de la setmana i inclús poden pujar dos o tres graus. Les temperatures són fins i tot més altes en els pobles de la Muntanya, com per exemple a L'Orxa, on la màxima s'estima aquest dilluns en 37 graus.

Des de la conselleria de sanitat expliquen que com es preveu un increment de les temperatures, s'han activat les mesures per transmetre les recomanacions necessàries per a evitar un colp de calor, sobretot en col·lectius més vulnerables "especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades o persones que treballen en ambients exposats a la calor i els xiquets". Així, recomanen eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, així com utilitzar roba folgada i de colors clars. Dins de casa es recomana abaixar les persianes i tendals, i situar-se en les zones més fresques. S'insta a la població a beure molta aigua amb freqüència, tot i no tindre set; i es recomana evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna o els menjars copiosos i calents.