El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El concurs literari AMIC-Ficcions llença la seua edició catorze per a alumnes d’entre 14 i 18 anys

En total ja s’han inscrit més de 1000 participants de 118 centres educatius de Catalunya, Comunitat Valenciana i Illes Balears 

El concurs consisteix en seguir un dels cinc inicis de novel·la plantejats de forma individual o en grup i es pot participar fins el 7 de febrer del 2022. Els noms dels guanyadors es publiquen al mes de maig, quan es fa entrega dels premis tecnològics.

L’ Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, AMIC, ha llençat la 14ª edició del concurs literari AMIC-Ficcions. En total ja s’han inscrit més de 1000 participants de 118 centres educatius de Catalunya, Comunitat Valenciana i Illes Balears .

El concurs “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la: La memòria de l’arbre de Tina Vallès, Els desperfectes d’Irene Pujadas, Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra, Asfíxia de Chuck Palahniuk i La filla del rei d'Hongria (autor anònim); els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Els premis d’esta edició són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. El jurat està format per persones del món de la literatura i l’educació. Al mes d’abril es publiquen els noms dels finalistes i al maig es fa l’entrega de premis.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària ja estan en marxa, i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 7 de febrer a través d'esta web.