El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El confeti i les serpentines, de 15 mm de diàmetre, prohibits els drons, música alta al carrer i tirar 'servilletes' de paper des dels balcons

Dones regades de confeti el dia de les entrades

Pel que fa als animals, queda prohibida la seua exhibició i utilització si no estan autoritats per l'Associació de Sant Jordi i/o l'Ajuntament dins dels actes propis de la Festa.

La normativa municipal atén a les necessitats en matèria de seguretat que reclama la Festa BIc d'Interés turístic Internacional. No es pot fer volar drons ni tampoc tirar 'servilletes' des dels balcons per evitar esvarons dels cavalls. La policia podrà intervindre si hi ha queixes pel que fa a la música alta i també a la venda de begudes en locals no autoritzats al centre de la ciutat. Són algunes de les normes fetes públiques pel consistori.

L'Ajuntament d'Alcoi ha publicat un ban en què s'informa d'una sèrie de recomanacions, prohibicions i matissacions pensades per a millorar la seguretat de les Festes de Moros i Cristians, des d'enguany BIC, a banda de ser d'interés turístic internacional. Una reglamentació que afecta des del tipus d'animals que es poden emprar i mostrar en els festejos com ara la grandaria del confeti i les serpentines.

Una de les normes més curioses diu que no es poden tirar tavalletes de paper des dels balcons o les cadires, perquè la seua acumuació podria ser perillosa per als vianants i sobretot per als cavalls, que podrien esvarar. Així, s'estableix que el confeti i les serpentines han de tindre 15 mil.límetres de diàmetre màxim. Si s'incompleix, la sanció pot ser de 750 euros.

Tampoc es pot volar un dron de fins a 2 quilos durant els actes festius. De fet, no es pot mai per un decret de 2017 en el nucli urbà de les poblacions. Es recomana que es revisen balcons i miradors, tanques de protecció i solars abandonats on es podria registrar per exemple un incendi.

Beguda i música
La Policia podrà actuar en cas què detecten la venda de begudes alcohòliques en llocs no autoritzats dins del perímetre fester (centre històric), i podran requisar-la i també sancionar les persones. El mateix passa amb la música en locals o al carrer (amb altaveus) quan reben queixes justificades del veïnat.

Pel que fa als animals, queda prohibida la seua exhibició i utilització si no estan autoritats per l'Associació de Sant Jordi i/o l'Ajuntament dins dels actes propis de la Festa.Els carrers Joan Cantó, Sant Francesc, Sant Joan, Sant Maure, Don Simó, Mossèn Torregrossa, El Tap i Santa Rita hauran d'estar lliures de cotxes i de mobiliari que puga molestar al pas de vehicles autoritzats.