El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El confinament no ha detingut el Programa d'Atenció Prenatal i Primera Infància d'Alcoi

Cartell del nou grup facilitat per l'Ajuntament

La inscripció al nou grup de l'APPI es pot fer a través d'aquest formulari del web municipal.

El Programa d'Atenció Prenatal i Primera Infància (APPI) ha atés 71 unitats familiars durant el confinament. Ha sabut adaptar-se a les circumstàncies de confinament de la Covid-19 i, inclús, ha obert un nou grup al qual es poden apuntar les persones que esperen un fill.

D'una banda, s'han atés dos grups prenatals, que es van iniciar durant el confinament, ja que els professionals d'APPI van veure la necessitat d'acompanyar a aquestes mares i pares en un moment d'incertesa, cura i espera com és l'embaràs que en la situació de confinament encara era més incert. El programa també ha treballat amb 6 grups amb unitats familiars que ja havien tingut els seus fills. En total, 71 unitats familiars han seguit el programa APPI de manera virtual durant aquests últims mesos.


'Entendre al bebé', com també es coneix al Programa APPI, ha invertit en eines telemàtiques i s'ha realitzat l'enviament de materials per correu electrònic i recursos videogràfics així com tota mena de guies i informació que l'OMS ha anat publicant. Les professionals del programa han treballat a través del telèfon, WhatsApp, cridades de vídeo i plataformes de reunions.
Aquesta iniciativa municipal, centrada en la relació entre les famílies i els seus fills, fins i tot des de l'embaràs, va ser pionera en el nostre territori i ha sigut premiada com a bona pràctica d'UNICEF dins del programa 'Ciutats Amigues de la Infància'.

El programa APPI, a més de continuar amb els grups actuals, obri un nou grup i aquelles famílies que estiguen esperant un bebé poden contactar amb els professionals que atenen el programa a través del correu electrònic appi@alcoi.org o per WhatsApp en el número 628 19 32 43. La inscripció es pot fer a través d'aquest formulari del web municipal.

D'altra banda, dins del Programa d'Orientació, s'ha oferit suport psicològic a embarassades, mares i pares de nenes i nens de 0-3 anys a través de sessions telemàtiques, tenint actives 5 unitats familiars. I en el Programa d'Intervenció familiar, amb 8 unitats familiars actives.


Segons la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia: "El programa municipal APPI, d'Atenció Prenatal i Primera Infància, ha seguit treballant aquests últims mesos per atendre als seus usuaris, embarassades, pares primerencs i menors de 0 a 3 anys. Amb el programa hem atés un total 71 unitats familiars, tant unitats familiars que ja havien tingut als seus fills com dos grups amb famílies que esperaven un bebé. La intenció des del programa ha sigut sempre donar suport professional i emocional a aquest col·lectiu vulnerable, sobretot, en aquestes setmanes de confinament, ja que si de per si, l'espera i naixement d'un fill és un moment que provoca dubtes i incerteses, aquesta espera encara ha sigut més complicada per aquestes mares i pares que no podien eixir al carrer ni tindre de manera presencial al seu costat als seus familiars més propers".