El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El conjunt arquitectònic de Ferrándiz i Carbonell rep el Premi 'Hispania Nostra' per la seua transformació

En el Saló de Graus ‘Roberto García Payá’ s'ha realitzat una dissertació a càrrec de l'arquitecte redactor del projecte, Juan Francisco Picó, sobre la forma de transformació d'aquests edificis.

Els edificis Ferrándiz i Carbonell, que actualment alberguen part de les instal·lacions del Campus d'Alcoi de la UPV, han rebut el Premi 'Hispania Nostra' per la seua transformació arquitectònica. La denominació ha quedat immortalitzada amb una placa commemorativa, descoberta pel rector de la UPV, Francisco José Mora, i la presidenta d'Hispania Nostra, Araceli Pereda.

Entre altres personalitats, han participat en aquest acte el president de l'Associació 'Alcoy Industrial', Enrique Masiá, o l'alcalde d'Alcoi des de 1979 fins al 2000, José Sanus Tormo. L'actual director del Campus d'Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, ha exposat la voluntat de l'Escola a ser el motor del coneixement a la ciutat d'Alcoi.

Posteriorment a l'acte, la comitiva i assistents s'han traslladat a la Sala Multiús de l'Edifici Carbonell per a inaugurar l'exposició de la Fundació Hispània Nostra 'Reconeixent el patrimoni espanyol a Europa'. La jornada ha finalitzat amb el descobriment de la placa commemorativa del premi atorgat, en la plaça Ferrándiz i Carbonell.