El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell anuncia ajudes de fins a 250 € per a l'adquisició de bicis i patinets

Per a accedir a les ajudes s'ha de ser resident en la Comunitat.

La Generalitat Valenciana ha anunciat la concessió d'ajudes directes de fins a 250 euros, a partir del 15 de juny, per a la compra de bicicletes i patinets. La inversió en aquesta partida ascendeix al mig milió d'euros.

L'objectiu de la Generalitat és per una part "potenciar l'ús de vehicles individuals sostenibles", i a la vegada "reanimar el consum i fomentar l'activitat del xicotet comerç". Aquesta línia d'ajudes subvencionarà l'adquisició de bicicletes de caràcter d'urbà i elèctriques, vehicles de mobilitat personal elèctrics (patinets) i kits d'electrificació de bicicletes, en tots aquells establiments i botigues amb seu en la Comunitat que s'adherisquen al pla.

En aquest sentit, les ajudes previstes són de fins a 250 € en el cas de bicicletes elèctriques (l'import de les quals no podrà sobrepassar els 1400 €), de 75 € per a les no electrificades (el preu màxim serà de 500 euros) i igualment 75 € per a patinets elèctrics (el cost dels quals no podrà superar els 450 €). Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d'electrificació, amb un import de fins a 200 € (el preu màxim del kit està fixat en 600 €)  o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 € (en aquest cas el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 €).

Procediment

Per a accedir a les ajudes s'ha de ser resident en la Comunitat. Es podrà consultar el llistat de comerços adherits a la campanya en una pàgina web habilitada per a tal fi per la Conselleria de Mobilitat. Una vegada seleccionat l'establiment, i seleccionat el vehicle de compra, la persona sol·licitant haurà d'emplenar en el local la documentació necessària.

Posteriorment, una vegada acreditada i aprovada aquesta sol·licitud, podrà beneficiar-se de l'ajuda en el moment de la compra, ja que l'import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda.