El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell anuncia la injecció de 27 milions per a la reindustrialització de les empreses valencianes

Ximo Puig, president d ela GVA
  • El cap del Consell ha anunciat l'obertura d'una línia específica dotada amb 4 milions d'euros, "per a fer costat a les empreses que han fet un esforç de readaptació i reestructuració per a situar el subministrament sanitari a l'abast dels valencians" de manera que puguen consolidar el seu canvi productiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Economia, el murer Rafa Climent, anuncien una injecció de 27 milions d'euros, que servirà per a donar suport a la inversió en les pimes industrials valencianes de la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la injecció de 27 milions d'euros per a donar suport a la inversió en les pimes industrials valencianes de tota la Comunitat. El cap del Consell ha fet aquest anunci després de la reunió de treball mantinguda aquest dimecres en el Palau de la Generalitat amb els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual s'ha abordat, entre altres qüestions, les línies d'ajuda al teixit productiu valencià.

El titular de la Generalitat ha destacat l'esforç pressupostari dels departaments d'Hisenda i d'Economia que ha permés reactivar les subvencions destinades a la realització d'inversions sostenibles de caràcter industrial que contribuïsquen al creixement i consolidació de pimes industrials.

Segons Puig, "dins de les actuacions de la Generalitat per a reactivar l'economia", s'ha acordat el desbloqueig de la partida pendent "per a l'impuls de la política industrial", de manera que es posarà "a la disposició de la indústria valenciana més de 30 milions d'euros per a avançar cap a la modernització i la digitalització".

Ajudes per a reactivar projectes d'inversió


Segons ha ressaltat el *president, les ajudes estan vinculades als sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs.

L'Executiu es va comprometre en el seu moment a reactivar aquestes ajudes, que ascendeixen a un total de 32 milions d'euros (els 27 ara injectats, més 5 que van quedar en la línia pressupostària), la qual cosa permetrà atendre ara les inversions projectades per les empreses, una vegada superada la paralització de l'economia a conseqüència del confinament decretat per a fer front a la pandèmia.

Suport al clúster sanitari valencià


A més, el cap del Consell ha anunciat l'obertura d'una línia específica dotada amb 4 milions d'euros, "per a fer costat a les empreses que han fet un esforç de readaptació i reestructuració per a situar el subministrament sanitari a l'abast dels valencians" de manera que puguen consolidar el seu canvi productiu.

"Hi ha moltes empreses que han fet canvis substancials i volem donar-los suport", ha afirmat Puig en al·lusió al nou clúster sanitari valencià, i ha explicat que des del Govern valencià es treballarà "per a garantir la major part possible de subministraments propis" per a la Comunitat i, al mateix temps, s'afavorirà la internacionalització i l'obertura de mercats per a la venda de "productes de qualitat de l'àmbit sanitari" de les empreses valencianes.

Les ajudes van dirigides a les empreses que hagen adaptat la seua activitat o que reorienten les seues capacitats productives amb la finalitat de fabricar material sanitari a gran escala. Permetran impulsar la producció d'elements i material relacionats amb la COVID-19, com els medicaments (incloses les vacunes) i tractaments; els productes sanitaris; els equips hospitalaris i metges (inclosos els respiradors, la roba i l'equip de protecció, així com les eines de diagnòstic); els desinfectants; i les eines de recollida i tractament de dades.

Les subvencions cobriran fins al 75% dels costos subvencionables, amb un màxim de 400.000 euros, i l'import mínim del projecte d'inversió sol·licitat és de 100.000 euros. Les inversions subvencionades hauran de mantenir-se inalterades durant almenys 5 anys.