El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell anuncia una espenta al projecte de via verda Alcoi-Gandia

Les declaracions les ha fet Arcadi España durant la inauguració en Alcoi de la jornada 'Mou-te en Verd', on ha confirmat que el projecte podria estar redactat al llarg de 2020.

El govern valencià té entre els seus plans licitar la redacció del projecte de la via verda Alcoi-Gandia abans que finalitze gener de 2020. Així ho ha anunciat el conseller d'Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, durant la celebració d'una jornada en Alcoi per a fomentar la mobilitat sostenible.

El conseller s'ha referit al projecte en els següents termes: "Des de la conselleria i en col·laboració amb els ajuntaments i diputacions, es donarà un nou impuls a la via verda entre Alcoi i Gandia, i en els pròxims mesos, podrà estar licitat el projecte per a iniciar les obres de millora d'aquesta via verda que uneix dues províncies, dues localitats d'interior i de costa a través de la mobilitat sostenible i que representarà grans beneficis per al turisme, l'oci i l'esport d'aquestes dues importants comarques". Les declaracions les ha fet Arcadi España durant la inauguració en Alcoi de la jornada 'Mou-te en Verd', organitzada per la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d'Alacant, on ha confirmat que el projecte podria estar redactat al llarg de 2020.

Aquest anunci arriba setmanes després que alguns partits de l'oposició en Alcoi denunciaren la situació de "paràlisi" en la qual es trobava el projecte, assegurant que la Conselleria d'Obres Públiques havia dilatat durant més d'un any el concurs de la redacció del projecte.

Un poc d'història

La línia de ferrocarril entre Alcoi i Gandia es va inaugurar en 1892 amb una longitud aproximada de 53 quilòmetres al llarg de la vall del riu Serpis. L'any 1969 va deixar de funcionar i es va desmantellar tota l'estructura ferroviària, inclosos els taulers metàl·lics dels ponts. Alguns trams de l'itinerari conserven tota la plataforma de l'antiga via de ferrocarril i el recorregut és usat per un alt nombre de ciclistes per a desplaçar-se per la zona.