El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell anuncia la recepció de 100 milions per a polítiques d'ocupació

Secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu / Foto arxiu

Estem vivint una situació excepcional i els serveis autonòmics d'ocupació hem de ser solidaris amb el pagament de les prestacions”, ha assegurat Enric Nomdedéu.

La Comunitat Valenciana rebrà 100 milions d'euros per a polítiques d'ocupació durant aquest any. Així li ho ha transmés la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, durant la Conferència Sectorial d'Ocupació que s'ha celebrat aquest dimebres manera telemàtica. 

Durant la reunió el responsable d'Ús de la Comunitat Valenciana ha recalcat que l'ús dels fons de polítiques actives per a sufragar polítiques passives, és puntual, i ha de ser revisable en el curt termini. Nomdedéu s'ha referit així a la modificació de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per la qual, de manera excepcional, permetrà que la quota de formació professional per a l'ocupació que paguen empreses i treballadors es destine a finançar les prestacions. 

Estem vivint una situació excepcional i els serveis autonòmics d'ocupació hem de ser solidaris amb el pagament de les prestacions”. No obstant això, ha matisat que aquesta “cessió” és una cosa provisional i a causa de l'excepcionalitat del moment.  “Els fons han de recuperar-se amb un ajust entre Ministeris, i han d'estar a la disposició de les autonomies en un breu termini de temps”, ha continuat. No obstant això Nomdedéu ha informat que les autonomies s'ha emplaçat a una nova Conferència pròximament per a tractar tots els temes.

D'altra banda, Enric Nomdedéu ha manifestat en el transcurs de la reunió la necessitat que la formació professional ocupacional, seguisca en l'àmbit del Ministeri de Treball, ja que, com ha expressat és “el seu espai natural, i on es treballa conjuntament amb els agents socials”.