El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell aprova 1,7 milions d'euros per a la rehabilitació de vivendes a Alcoi

50 edificis d'Alcoi, és a dir, més de 400 vivendes, es rehabilitaran abans que acabe l'any. És el pla de Regeneració i Renovació Urbana - ARRU - que a Alcoi va tindre molt d'èxit, amb el doble de peticions de les previstes. El Consell ha donat aquest 13 d'octubre el vistiplau al conveni que estableix la part de subvenció que aporten Generalitat i Ministeri: 1,7 milions d'euros. La resta l'aporten l'Ajuntament i els particulars.

És el conegut com el pla ARRU - Pla de Regeneració i Renovació Urbana -, en el que es rehabilitaran un total de 425 vivendes en Santa Rosa, l'Eixample i el Centre d'Alcoi. Són subvencions per als particulars, que cobreixen més de la meitat del cost de la rehabilitació dels edificis. 

El pla ARRU va ser rebut a Alcoi amb molt d'èxit, i les sol·licituds per a rehabilitar edificis foren el doble de les previstes. Finalment totes entraren en el pla, i ara s'han d'executar les obres durant aquest 2017. El Pla ARRU és finançat a quatre bandes, per un costat les tres administracions, local, autonòmica i central, que cobreixen el 55 per cent de cada obra. La resta va a càrrec dels particulars.

Doncs bé, el ple del Consell d'aquest 13 d'octubre ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre la conselleria de vivenda i l'Ajuntament d'Alcoi per a gestionar les actuacions del pla el que resta d'any, i que al mateix temps s'inclouen dins del Pla Estatal de Vivenda. El conveni estableix una subvenció per al 2017 d'1.766.000 euros, dels quals la Generalitat aporta 338.400 euros i el Ministeri de Foment 1.428.00 euros. La inversió total, entre aquesta aportació, la que fa l'Ajuntament i la que posen els particulars, és de 5.904.000 euros.

A Alcoi entren dins del pla vora 50 edificis, que suposen la rehabilitació de 425 vivendes. Són reparacions d'elements estructurals, qüestions d'accessibilitat, adequació d'elements comuns, o reurbanitzacions. Des del Consell diuen que amb aquestes intervencions es pretén "destinar recursos per a corregir les desigualtats entre veïns del municipi i solucionar els problemes de vivenda. A més, amb la rehabilitació i la regeneració urbana, no sols es recuperen i renoven les vivendes dels nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també es reactiva l'economia i tots els treballs annexos relacionats amb la construcció".

 

Les subvencions són per a obres de rehabilitació previstes en el 2017 en un total de 50 edificis