El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell aprova els 1,8 milions d'euros per a la rehabilitació de vivendes a Alcoi

Un dels edificis del centre d'Alcoi, rehabilitat amb el pla ARRUS
Les subvencions s'inclouen dins del Pla ARRUS, finançat a quatre bandes entre administracions local, autonòmica i estatal i els propietaris

Els aporten el Ministeri (1,4 milions) i la Generalitat (351.000 euros). L'Ajuda se suma a la que aporta l'Ajuntament i suposa pagar més de la meitat de l'obra de rehabilitació. La resta l'aporten propietaris i veïns. Gràcies al Pla ARRUS ja s'han rehabilitat més de 30 vivendes a Alcoi en l'últim any.

Es tracta del pla ARRUS, ja en marxa a la ciutat i que suposarà quan acabe la rehabilitació de vora 50 edificis, que inclouen més de 400 vivendes. El consell ha aprovat en el plenari d'aquest 22 de juny la subvenció d'1,8 milions d'euros per al que queda de 2018, i dels quals el Ministeri aporta més d'1,4 milions d'euros, i la Generalitat 351.000 euros. Açò se suma a l'aportació de l'Ajuntament i a la que fan els propietaris de les vivendes, que han de costejar vora la meitat de les obres. El total de pla ARRUS preveu una inversió total de quasi 6 milions d'euros en la ciutat, pagats a quatre bandes entre les tres institucions, local, autonòmica i central, i els propietaris. 

A Alcoi ja s'han vist els efectes del Pla ARRUS amb la rehabilitació de vivendes en Santa Rosa, l'Eixample i el Centre. En el ple del Consell d'aquest divendres han recordat que es tracta d'obres per a "recuperar elements estructurals, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat de les vivendes". Amb aquest programa des del Consell volen "destinar recursos per a corregir les desigualtats entre veïns del municipi i solucionar els problemes de la vivenda. A més, amb la rehabilitació i regeneració urbana no sols es recuperen i es renoven les vivendes dels nuclis històrics, i els espais urbans de les ciutats, sinó que també es reactiva l'economia tots els treballs annexos relacionats amb la construcció".

Tal com els ha informat Aramultimèdia, el pla ARRUS es va anunciar a Alcoi a finals del 2015, i va ser tot un èxit. A finals del 2016 es donaren a conéixer les peticions de subvencions, i la part pensada per a nova construcció va quedar pràcticament buida, però es presentaren el doble de sol·licituds per a rehabilitació de les que es tenien previstes. Així, l'Ajuntament va negociar per què canviaren els termes de la subvenció i pogueren entrar totes les vivendes que ho reclamaven. Al llarg del 2017 ja s'ha fet algunes de les obres, i a més de 30 edificis ja han conclòs, mentre estan en marxa vora altres 15.