El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell aprova la permuta pel Palau de Justícia d'Alcoi

Palau de Justícia d'Alcoi.

D'acord als càlculs de la Generalitat, el govern autonòmic abonarà  al consistori la quantitat de 56.131 €, en concepte de diferència pels béns permutats.

El Ple del Consell ha aprovat la permuta dels jutjats d'Alcoi per la qual l'Ajuntament passarà a ser propietaris de tres immobles que fins ara eren de titularitat autonómica. Aquest acord fou aprovat per la corporació municipal alcoiana el passat febrer, amb l'únic vot a favor del grup socialista.

Es dona per finalitzar així un espisodi obert des de fa 15 anys, i que amb la seua resolució no ha acontentat a practicament ningú. Recordem que a mitjans de 2018 l'Ajuntament anunciava aquest acord, la vocació del qual era recuperar la inversió feta en la construcció de l'edifici dels nous jutjats, a la placeta de la Mare de Déu. Els tres edificis que l'Ajuntament rep són l'edifici del carrer Pintor Casanova 10, on estan les dependències de Medi Ambient o Participació; l'edifici de la plaça Blai Domingo Llidó, on està el centre social de la Zona Nord; i l'edifici del carrer General Prieto 16, on està l'escoleta municipal també a la Zona Nord d'Alcoi.

Els béns propietat de la Generalitat -d'acord amb les seues estimacions- tenen un valor de taxació de 3.587.834 €, mentre que el bé propietat de l'Ajuntament d'Alcoi està valorat en 3.643.966 €. Per tant, la Generalitat abonarà al consistori la quantitat de 56.131 €.

Relació de béns que es permuten

Respecte als béns a permutar, el primer d'ells és una parcel·la de 495 metres quadrats situada al carrer General Prieto, número 16, i que l'ajuntament utilitza com a Escoleta Infantil. Consta de tres plantes, una baixa i dues en altura, amb una superfície total construïda de 785 metres quadrats. El valor de taxació d'1.066.690 €.

Un altre dels béns és una edificació que era propietat de la Generalitat destinada per l'Ajuntament d'Alcoi a Centre Social, que se situa en carrer General Prieto, número 35. Consisteix en una parcel·la de 985 metres quadrats en la qual hi ha una edificació repartida en planta baixa i tres plantes en altura. El valor de taxació és d'1.942.620 €

La tercera parcel·la que era propietat de Generalitat està situada al carrer Pintor Casanova, número 10, i alberga un edifici d'oficines. Té una superfície de 587 metres quadrats. Consta d'un espai construït de 851 metres quadrats, repartit en planta baixa i dues plantes. El seu valor és de 578.522 €.

A canvi de cedir la propietat d'aquests béns, la Generalitat rep l'edifici del Palau de Justícia d'Alcoi, propietat fins ara de l'ajuntament, que està situat en la plaça de la Mare de Déu, número 2, i al carrer Sant Miquel, números 39 i 41. El valor de l'edifici és de 3.643.966 €.