El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell de Cultura d'Alcoi podria constituir-se a principis de febrer

Naix amb l'objectiu d'ordenar, regular i prioritzar les metes de l'acció cultural de la ciutat d'Alcoi i la seua relació amb l'acció de la resta dels agents culturals, col·lectius i entitats de la cultura alcoiana i amb els destinataris del servei públic de cultura

Si en 30 dies (des del divendres 5 de gener) no hi ha cap reclamació o suggeriment, s’entendran adoptats definitivament els acords fins aleshores provisionals i es procedirà a la seua publicació íntegra. Des de la regidoria de participació també recorden que s'han creat altres òrgans com la Mesa del Centre, Mesa de Turisme, CLIA (Consell de la Infància)

Ja s'ha donat un nou pas per crear el Consell de Cultura d'Alcoi. El BOP ja ha publicat el Reglament del Consell de Cultura d’Alcoi, aprovat inicialment per unanimitat al plenari de desembre passava a exposició pública. Si en 30 dies (des del divendres 5 de gener) no hi ha cap reclamació o suggeriment, s’entendran adoptats definitivament els acords fins aleshores provisionals i es procedirà a la seua publicació íntegra.

Aquest reglament aprovat per unanimitat explica els objectius i la motivació de la seua creació, a continuació també parla de les Disposicions generals, és a dir les especificacions tècniques, administratives i legals. Seguidament, explica la Constitució, finalitats i competències, així com l’àmbit d'actuació, organització i funcionament. El document també especifica la informació relativa a les comissions permanents i els seus representants. Finalment, especifica les obligacions, durada i cessaments dels membres del Consell.

Cal recordar que aquest nou òrgan de cultura té com a objectiu ordenar, regular i prioritzar les metes de l'acció cultural de la ciutat d'Alcoi i la seua relació amb l'acció de la resta dels agents culturals, col·lectius i entitats de la cultura alcoiana i amb els destinataris del servei públic de cultura.

Raül Llopis, regidor de Cultura, indica que "des de l'àrea de Cultura vam proposar un document que ha comptat amb les aportacions dels partits polítics i les entitats que ho han volgut fer i si no hi ha cap al·legació, en un mes podrem fer l'assemblea constituent i posar-nos a treballar, aquest document és viu i es podrà modificar i millorar tantes vegades com es considere oportú i siga necessari".

Més òrgans de participació ciutadana

Maria Baca, regidora de Participació Ciutadana, indica que a banda del Consell de Cultura, també s'han creat la Mesa del Centre, Mesa de Turisme, CLIA (Consell de la Infància).

A més, s’han crear uns pressupostos participatius específics pels xiquets a banda de la partida general, amb un total de 20.000 euros. Segons el comunicat del consistori alcoi'a, "s’ha posat l’accelerador per a realitzar projectes pendents de l’anterior legislatura i s’han realitzat diferents processos participatius en àmbits estratègics per a la ciutat".