El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell de Protecció de la Font Roja estudia restringir l'accés a vehicles també en el 9 d'octubre

Lliurament d'una placa a Pep Cantó / AM
Altre dels temes a tractar ha estat la reordenació de la zona d'ús públic

Altre dels temes a tractar ha sigut la reordenació de la zona d'ús de les àrees recreatives. Des del govern autonòmic i més concretament des de l'àrea de Prevenció d'Incendis, s'ha determinat que són zones segures l'esplanada davant de l'Esglèsia, la zona d'acampada i la zona dels antics xalets. D'altra banda, se senyalitzarà com a zona menys segura la Glorieta dels paellers i una altra zona ubicada a les últimes revoltes de la carretera d'accés al Parc

El dia que la Font Roja acompleix 31 anys com a Parc Natural, el Consell de Protecció s'ha reunit per tractar temes d'interés. Alguns d'ells són la presentació dels resultats de cens d’ungulats realitzat en novembre de 2017, la presentació del Butlletí Informatiu El Galer que veurà la llum d'ací a poc temps, l’obtenció per part del parc de la marca de qualitat de destinacions turístiques SICTED, així com el tractament de distints temes de gestió lligats al parc i com han estat la renovació del viver forestal, el projecte de remodelació dels antics xalets d’estiueig, les actuacions de regulació de l’accés durant Setmana Santa mitjançant el servei d’autobús i la reordenació de les zones d’ús públic en el parc.

Pel que fa a la regulació de vehicles, el Consell de Protecció també estudia que en l'època del 9 d'Octubre (on es concentra gran quantitat de persones i vehicles particulars) que només es puga accedir al parc amb un bus - llançadora, com també es fa actualment a Setmana Santa.

Altre dels temes a tractar ha sigut la reordenació de la zona d'ús de les àrees recreatives. Des del govern autonòmic i més concretament des de l'àrea de Prevenció d'Incendis, s'ha determinat que són zones segures l'esplanada davant de l'Església, la zona d'acampada i la zona dels antics xalets. D'altra banda, se senyalitzarà com a zona menys segura la Glorieta dels paellers i una altra zona ubicada a les últimes revoltes de la carretera d'accés al Parc.

Pel que fa al nombre de visitants a 2017, s'han registrat una afluència de 39.863 persones i la visita de 6.660 alumnes de centres educatius. A més, 1.073 persones van pernoctar a l’àrea regulada d’acampada, 844 van participar en les activitats de promoció del parc, a les que cal sumar les 475 persones que van participar en les activitats del Dia Mundial del Medi Ambient.

La reunió del Consell de Protecció ha servit, també, per a homenatjar a Pep Cantó en el seu 25é aniversari com a personal del Parc Natural amb l’entrega d’una placa commemorativa. Segons Jordi Tormo, president del Consell de Protecció, “és tot un honor poder comptar amb Pep Cantó com a personal del Parc Natural. La seua trajectòria professional, vàlua com a persona i implicació en el parc aquests darrers 25 anys ens han permés conéixer de la seua mà el tresor natural més preuat per als municipis d’Alcoi i Ibi: el Parc Natural de la Font Roja”.

Pep Cantó ha inaugurat la seua expo “Pintura i natura. Retrospectiva”. Es tracta d’una mostra pictòrica en la qual l’alcoià recull 24 obres realitzades entre 1993 i 2018 a partir d’imatges d’aus que poden trobar-se al Parc Natural de la Font Roja. Aquesta exposició conclou els actes de celebració del 30é aniversari de la declaració de la Font Roja com a Parc Natural protegit per la Generalitat Valenciana el 13 d’abril de 1987.