El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell de protecció de la Font Roja treballa en els plans de prevenció d'incendis del parc

Moment de la reunió del Consell de Protecció

A la sessió ordinària celebrada aquest 4 de desembre s'ha acordat dins de l'ordre del dia l'acció conjunta de les comissions científiques dels parcs de la Serra de Mariola i de la Font Roja.

L'òrgan encarregat de la protecció del parc ha tractat en sessió ordinària els esborranys de dos plans de prevenció d'incendis enfocats a la preservació tant del paratge natural com de les zones d'ús públic. La sessió també ha servit per a aprovar el pla de gestió del parc per a 2019, el qual contempla un seguit de 58 actuacions en distintes àrees.

El primer dels esborranys presentats és el que s'ha redactat des de l'Ajuntament d'Alcoi per tal de regular les actuacions de prevenció d'incendis en les zones d'ús públic, com per exemple l'àrea d'acampada. Aquest esborrany s'ha d'unir al presentat per la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana, i que permet actuar sobre el conjunt natural del Parc de la Font Roja. Les accions de prevenció d'aquest últim inclouen la disposició de tallafocs o dels perímetres de protecció de la flora. El president del Consell de Protecció del Parc, Jordi Tormo, reconeix que els dos esborranys "són complementari i estan oberts a les aportacions que el mateix Consell puga realitzar".

Com a part de la sessió ordinària celebrada aquest 4 de desembre al Museu de la Biodiversitat d'Ibi, també s'han aprovat les 58 actuacions previstes per al 2019 com a part del pla anual de gestió, i que determinen les accions en matèria de conservació d'ecosistemes, la relació amb institucions públiques o les gestions administratives.

Paral·lelament s'ha tractat l'elaboració d'un cens de certes espècies d'ungulats (animals mamífers) que estan ocasionant danys en el parc, tant en la flora com en les propietats privades. Tormo reconeix que es tracta d'una "reivindicació històrica", i encara que no s'han determinat les actuacions concretes per a pal·liar el problema, reconeix que la identificació i cens de les espècies és un primer pas en eixa direcció.