El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell demana als Ajuntaments que eviten actes festius i religiosos en el pont de Sant Josep

Reunió de coordinació de seguretat, aquest mateix 17 de març

Davant els pròxims dies festius, el Consell fa una crida per evitar activitats festives o religioses que puguen suposar aglomeracions.
 

El Consell ha remés informació a tots els ajuntaments valencians perquè extrem les mesures i s'eviten aglomeracions, "per a poder arribar a l'estiu i recuperar l'economia".

La Comunitat Valenciana presenta una de les millors incidències de la Comunitat Valenciana, i el nostre departament també està ja fora de risc amb 39 casos per cada 100.000 habitants. Però donada la pròxima festivitat de Sant Josep i els dies festius a la vista, des del Consell fan una crida a la corresponsabilitat.

És cert que aquesta festivitat se celebra amb més intensitat en la província de València per l'ambient faller, però des del Consell han enviat instruccions a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana. També a les diferents autoritats eclesiàstiques, per evitar activitats religioses per la Setmana Santa que puguen suposar aglomeracions.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, destaca el paper de la Policia Local com fonamental per "perseguir les festes clandestines", i assegura que la Policia Nacional i Guàrdia Civil "redoblaran esforços en els controls d'aforaments, accessos viaris i inspeccions d'establiments". Bravo recorda també que la Comunitat Valenciana està tancada perimetralment, i que les reunions en espais públics es limiten a dos nuclis familiars. "Cal evitar el que va ocórrer en Nadal, en la que un relaxament excessiu de les precaucions va provocar un repunt dels contagis".