El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell desbloqueja l'expedient de les obres de la depuradora d'Els Algars

Depuradora Alcoi/Imatge de GVA

El Ple del Consell autoritza a l'EPSAR resoldre el contracte de les obres de la depuradora d'Els Algars, paralitzada des del 2011.

El Ple del Consell autoritza a l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) per a resoldre el contracte de les obres de la depuradora d'Els Algars d'Alcoi, que porta paralitzada des de l'any 2011, per una demanda contra la Generalitat per impagament a la constructora presentada per la UTE Befesa-Ocide.

Aquesta resolució permet la licitació d'un nou contracte per a les obres amb un import de 2,62 milions d'euros, que suposaran la possibilitat de reutilitzar les aigües per a usos industrials. La decisió del Consell permet reiniciar els tràmits, però l'inici de les ores és encara una incògnita. 

Per ara, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha destinat 15 milions d'euros per a la realització de les obres de la construcció del tractament terciari en l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) d'Alcoi.

L'EPSAR té com a objectiu la gestió de l'explotació de les instal·lacions i executar les obres de sanejament i de depuració.