El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell duplica les contractacions de dones mitjançant les subvencions de Labora

En el programes de Labora d'ajuda a la contractació per empreses s'incrementa l'import de la subvenció en el cas que la persona contractada siga dona.

També s'ha multiplicat per díhuit les sol·licituds d'ajudes de les empreses per a contractar a persones desocupades des de 2016. Aquest any es van concedir ajudes per valor d'1 milió d'euros i en 2019 s'han superat els 18 milions d'euros.

El nombre de contractacions de dones a través de les ajudes Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora), s'ha duplicat en els darrers anys en empreses privades valencianes, passant dels 3.673 contractes en 2016 als 7.564 en 2018.

Labora també ha multiplicat per díhuit les sol·licituds d'ajudes de les empreses per a contractar a persones desocupades des de 2016. Aquest any es van concedir ajudes per valor d'1 milió d'euros i en 2019 s'han superat els 18 milions d'euros. Asseguren des del Servei d'Ocupació Valencià que "totes les actuacions de foment d'ocupació dutes a terme per Labora tenen en compte la perspectiva de gènere, introduint diferents mesures dirigides a fer efectiu el principi d'igualtat". D'aquesta manera, en tots els programes d'ajudes a la contractació per empreses privades s'incrementa l'import de la subvenció en el cas que la persona contractada siga dona.

Paral·lelament, concedeix ajudes perquè les empreses que contracten a dones que pertanyen a col·lectius vulnerables puguen convertir els seus contractes temporals a indefinits. Aquestes consten d'un import de 12.600 euros i de 25.200 euros en el cas que la dona contractada siga víctima de violència de gènere.

En les subvencions de contractació en pràctiques a menors de 30 anys, persones en situació o risc d'exclusió social, desocupats de llarga durada, majors de 50 anys i persones i persones amb diversitat funcional, l'import de l'ajuda ascendirà a 10.710 euros en el cas que la beneficiària siga dona i a 11.340 euros si a més és víctima de violència de gènere.

Foment de l'emprenedoria

Com a mesura per a donar suport a les autònomes embarassades o en procés d'adopció, en 2019 s'han tornat a convocar l'ajudes perquè aquestes dones puguen contractar a persones desocupades. La subvenció consta de 1.500 euros en el cas de contracte temporal a jornada completa d'almenys 3 mesos de durada o 3.500 euros si és de 6 mesos. Si, a més, la persona contractada té diversitat funcional o és dona, l'import ascendeix en 500 euros més.