El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell inicia els tràmits per a compensar els danys de l'incendi de Beneixama

Incendi de beneixama. imatge compartida en xarxes pel diputat Toni Francés

Els Ajuntaments afectats tenen 45 dies per avaluar els danys i demanar ajudes. 

El Ple del Consell ha acordat aquest divendres 26 de juliol iniciar de manera immediata les actuacions per a concretar econòmicament els danys de l'incendi de Beneixama, i que es va quedar a les portes de les nostres comarques i del parc natural de Mariola. 

Els municipis afectats tenen 45 dies per a presentar una estimació de danys, tant d'infraestructures com de béns públics. També altres danys que hagen pogut patir instal·lacions agràries, o altres sectors que no siga pròpiament el forestal; així com "danys a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estigueren coberts pel sistema d'assegurances". 

Per a fer l'estimació de danys, la Generalitat posa a disposició als seus serveis tècnics. Les sol·licituds que es presenten seran avaluades per l'Oficina Única Postemergència, que farà una estimació pressupostària total que finalment ha de ser aprovada pel Consell. 

Recordem que l'incendi de Beneixama, el primer gran incendi de la Comunitat aquest estiu, va cremar quasi 900 hectàrees entre Biar i Beneixama.