El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell insta a renovar les policies locals "davant la inminent jubilació dels agents"

Protesta al plenari de Muro

Hi haurà jornades que contemplaran aspectos técnicos, jurídicos i ètics d'accés als cosos de Policia Local oferit per Ivaspe i la FVMP

L'Agència de Seguretat, organ que depén de la Generalitat, insta als ajuntaments a impulsar les ofertes d'ocupació de policies locals. A més, el Consell ja ha tramitat la normativa que permetrà les proves unificades dels processos de sel.lecció de la Policia Local a l'Ivaspe per facilitar els tràmits als distints ajuntaments.

A les nostres comarques hi ha hagut distints desacords entre Policia Local i Ajuntament. Alcoi, Cocentaina o Muro són un clar exemple d'aquestes desavinences que poden tindre ara un principi de solució. El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha instat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana a impulsar i accelerar les seues ofertes d'ocupació pública "davant la imminent jubilació dels agents de la policia local".

Altre dels anuncis que ha fet la Generalitat és les jornades que contemplaran aspectos técnicos, jurídicos i ètics d'accés als cosos de Policia Local oferit per Ivaspe i la FVMP. Segons el comunicat del Consell, "està tramitant-se la normativa que permeta l'encomana per part dels consistoris a l'òrgan autonòmic i que regule la centralització de les proves".

La Llei de coordinació de policies locals, publicada el 4 de gener de 2018 en el seu article 57.2, ja preveu la possibilitat que un ajuntament a títol individual o col·lectiu puga encomanar a la Generalitat la realització de proves per a l'ingrés, ascens i promoció en els cossos de la Policia Local en la forma que reglamentàriament s'establisca.


José Maria Ángel ha assenyalat que el projecte de decret contempla la creació del tribunal únic d'oposicions i que la seua forma de nomenament vetlarà per "la imparcialitat, idoneïtat i professionalitat dels qui ho integren".