El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell Local de la Infància celebra el seu primer plenari

Els infants han ocupat el lloc dels regidors per un dia.

L’activitat del CLIA es pot seguir mitjançant el seu Facebook i al seu Instagram.

El també conegut com a CLIA ha celebrat a la Casa Consistorial el seu primer plenari municipal, on els jóvens components del Consell han adoptat el lloc habitualment pres pels regidors.

Els representants del CLIA -que són alumnes de tots els centres educatius de la ciutat- han començar el Ple entregant ulleres de colors a tots els presents: membres de la Corporació, director de centres educatius, funcionaris... Com a símbol de la importància que tenia canviar la seua mirada, i veure el món "amb els ulls dels infants i joves que ells també van ser un dia". Com ells mateixos van afirmar: "Que la mirada de la infància i la joventut siga la crítica que ens faça veure el món diferent, i la solució a l'impossible".

Després, els membres del CLIA han plantejat diferents qüestions per a reflexionar d’una manera divertida i creativa, a través d’un concurs utilitzant el telèfon mòbil. Per finalitzar, els representants van donar una 'clau' del CLIA a tots els presents, perquè treballaren per a establir més sistemes de participació, reunió i coordinació amb els infants de la ciutat.

Funcionament del CLIA

Cal recordar que el CLIA és un grup de participació infantil, una representació dels 17 centres educatius de la ciutat. Els representants del CLIA els han elegit les seues companyes i companys de col·legi o Institut en un procés democràtic dinamitzat per adults, però sent l’alumnat el que va elegir les persones que volien que els representaren.  Amb any i mig de funcionament, d’ací a poc temps, s'acosten unes noves eleccions en les quals la meitat del grup es renovarà.