El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell trau a licitació el contracte perquè els caixers automàtics tornen als pobles

Puntuaran més les empreses que vulguen instal·lar també oficines d'assessorament financer. Una tercera part dels caixers previstos per Alacant es volen instal·lar a les nostres comarques.

Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Fageca, Famorca, Quatretondeta i Muro podrien recuperar els serveis financers. La Generalitat destina un total de 7,4 milions en el contracte perquè es tornen a instal·lar caixers automàtics a 120 pobles i pedanies valencianes, i frenar "l'exclusió financera".

6 municipis de l'Alcoià i el Comtat estan inclosos en la llista de 120 pobles valencians que podrien recuperar caixers automàtics. La Generalitat ha anunciat que trau a licitació el contracte perquè s'instal·len de nou els caixers en els municipis que no disposen de serveis financers. L'import total del contracte és de 7,4 milions d''euros.

El llistat facilitat per la Generalitat inclou 57 municipis de la província de València; 45 de Castelló; i 18 a Alacant. D'aquests 18, 6 corresponen a les nostres comarques: Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Fageca, Famorca, Quatretondeta i Muro.

El director general d'Administració Local, Antoni Such, diu que "és fonamental que els ciutadans i ciutadanes d'aquests municipis tinguen les mateixes oportunitats financeres que tenen els altres municipis". 

Segons les dades facilitades pel govern valencià, en l'última dècada un 2,7 per cent de la població valenciana ha perdut l'accés a una sucursal bancària en el seu municipi, "la qual cosa suposa que 135.000 valencians i valencianes no compten amb serveis financers de proximitat".

Per això s'ha posat en marxa el Pla contra l'Exclusió Financera a la Comunitat Valenciana, que estarà completament actiu el 2020. El contracte preveu l'arrendament dels caixers durant 4 anys, on s'inclou el subministrament, instal·lació, suport tècnic i manteniment. A més, les entitats que concursen poden oferir també la creació d'oficines d'assessorament financer, "una de les qüestions que més puntuen a l'hora d'adjudicar el plec" explica Such.