El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El conseller Climent visita les obres de modernització i millora dels polígons d'Ibi

2,7 milions d'euros és la inversió que es farà a la vila del joguet

El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent i la directora general de l'IVACE, Júlia Company s'han traslladat fins a Ibi per a conèixer l'estat de les obres del polígon Alfaç III que compta amb una subvenció de 900.000 euros per a actuacions com la implantació de fibra òptica o d'un ecoparc.  Cal destacar que a Ibi la Conselleria d'Economia Sostenible i l'IVACE han concedit tres projectes de millora en l'Àrea Industrial Casa Pau, Àrea Industrial Derramador i Polígon Industrial Alfaç III. El conseller ha volgut recalcar "la qualitat del polígon industrial d'Ibi. Aquestes ajudes milloraran la qualitat i la visibilitat del mateix polígon el farà més atractiu". "En un principi haviem concedit el 70 per cent de l'ajuda i ara arribarem fins el 90 per cent, és a dir, a 2,7 milions d'euros". La part restant la consignarà l'Ajuntament de la vila del joguet. 

Climent ha destacat la importància d'questes obres: "He de dir que és la primera vegada en democràcia en el País Valencià que es fa aquesta aposta decidida per la millora dels polígons industrials". A més, ha observat que "per al 2018 i 2019, amb caràcter plurianual, anem arribar a totes les comarques que no han entrat en 2017 i amb eixa intenció de vertebrar el territori per la vessant de la indústria"

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial, composta per les patronals de la Vall d'Albaida, L'Alcoià i la Foia de Castalla, impulsà el projecte pilot AIC (millora d'àrees industrials), que al seu dia mostraren tant a Climent com al President de la Generalitat Ximo Puig. En aquest sentit, Climent indicà que "no volia oblidar-me d'IBIAE, que en companyia de FEDAC i COEVAL, van ser les primeres que posaren damunt la taula projectes pilot o de millora en els nostres polígons industrials. Els hem de posar en valor perquè gràcies a ells també, els ajuntaments i en aquest cas la conselleria d'Economia Sostenible i l'IVACE, com a gestor primordial de les ajudes, fan possible que hui per hui pugam tindre polígons de qualitat i d'una qualitat que ja hem de posar com a referència que és el d'Ibi". 

Respecte a la subestació de Castalla, Climent explicà que va desenvolupant-se. "Es importantíssim tindre eixa potència per a que puguen implantar-se moltes més empreses en aquesta zona". "Açò ajuda a generar ocupació, que és el nostre objectiu com a Consell", puntualitzà. 

Per la seua banda, l'alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, va agrair "l'aposta tan gran que s'ha fet per la indústria". "Tenim un polígon que era de referència i ara encara molt més", apuntà la primera autoritat de la vila joguetera. 

Quant als empresaris, el president d'IBIAE, Pedro Prieto, també va donar les gràcies a Climent per anomenar-los una de les associacions punteres en l'AIC. "Continuarem treballant per a que les empreses de la Foia de Castalla tinguen el què mereixen". 

Escrit per Raül Pina