El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El conseller d'Educació inaugura per primera vegada les Jornades de Sociolingüística a Alcoi

Presentació de les Jornades de Sociolingüística a Alcoi / María Gutiérrez
Amb representació valenciana, catalana i balear

Vicent Marzà, conseller d'Educació, ha inaugurat les jornades i a continuació ha impartit la ponència Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià”. Més de 85 persones han acudit a aquesta trobada que té lloc el 24 i 25 de març al Campus d'Alcoi de la UPV. L'esdeveniment es tancarà amb un debat sobre l’homologació dels títols de llengua en els territoris de llengua catalana que reunirà per primera vegada les persones responsables de la política lingüística del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears: Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà, respectivament. Dins la notícia podeu veure algunes imatges

Vicent Marzà, conseller d'Educació, ha inaugurat les jornades i a continuació ha impartit la ponència "Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià”. És la primera vegada que un conseller d'Educació inaugura aquestes Jornades de Sociolingüística que arriben a la vint-i-dosena edició. Més de 85 persones han acudit a aquesta trobada que té lloc el 24 i 25 de març al Campus d'Alcoi de la UPV. Verònica Cantó, Secretaria de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha presentat al conseller. El mateix Marzà ha reconegut que ha sigut "la millor presentació que li han fet mai", ja que també ha recordat la seua etapa d'infantesa. ARAMULTIMÈDIA ha estat a la inauguració i ofereix aquesta galeria de fotos.

L'objectiu de les jornades és triple: debatre sobre els temes d'homologació dels títols de coneixement de la llengua als diferents territoris, els efectes de l’exempció a l’ensenyament per a certes zones i el model d’exigència de competència lingüística als professionals. A més, per commemorar el centenari del naixement de Joan Valls, hi haurà una lectura dramatitzada de poemes a càrrec de l’actriu Rosanna Espinós i una ruta guiada pels racons de la ciutat que van ser clau en la vida i l’obra de Valls.

L'esdeveniment es tancarà amb un debat sobre l’homologació dels títols de llengua en els territoris de llengua catalana que reunirà per primera vegada les persones responsables de la política lingüística del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears: Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà, respectivament. Les jornades estan organitzades per la Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor.