El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Conservatori de Música d'Alcoi repeteix el programa de coordinació amb centres d'Alcoi

Director dels Salesians Sant Vicent Ferrer, IES Pare Vitoria, regidor Alberto Belda, director del Conservatori de Música i de l'IES Andreu Sempere/ AM

En el primer any de programa, han participat alumnes d'ESO de l'IES Andreu Sempere, i del col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer. Aquest any s'uneix també l'IES Pare Vitoria. 

El Conservatori de Música d'Alcoi repeteix per al pròxim curs el projecte de coordinació d'horaris per als alumnes de l'ESO i batxiller. Aquest programa té com a objectiu ajustar l'horari escolar amb els estudis professionals de música

L'IES Andreu Sempere i el col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer ja han participat en el primer any de projecte, amb 9 alumnes el primer centre, i 3 alumnes el segon. Els directors de les dos institucions escolars han destacat que els resultat dels alumnes que deuen combinar els dos estudis són molt satisfactoris. 

Aquesta coordinació d'horari es fa gràcies al fet que els centres posen a l'horari les assignatures troncals a primera hora del matí durant dos dies, i els estudiants que gaudeixen d'aquesta ajuda, durant l'hora del patí, van al Conservatori per tal de realitzar les seues hores de música i continuar la seua jornada lectiva. Gràcies a aquest programa, els alumnes que estudien música, poden gaudir de més temps lliure i no ocupar totes les hores del dia estudiant. 

Per al pròxim curs l'IES Pare Vitoria s'unirà a aquest projecte, i espera que els resultats siguen tan bons com els que els centres que ja han participat han tingut. Els directors de les institucions que participen valoren molt aquesta proposta que la Generalitat dona per facilitar els estudis als joves músics dels 24 Conservatoris de la Comunitat Valenciana. 

A més, el director del Conservatori de Música, Juan Antonio Recuerda, ha explicat que el dissabte 18 de maig, es realitzaran unes jornades de portes obertes per a ensenyar al públic els que els alumnes aprenen dins d'aquest edifici emblemàtic de la ciutat. Tot començarà a les 10.00 h amb un concert davant el Conservatori oferit pels alumnes de dolçaina, i continuarà amb diferents concerts en totes les plantes de l'edifici. Per a finalitzar, l'orquestra actuarà al jardí del Conservatori, un dels tresors d'aquesta casa modernista.