El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Conservatori de Música Joan Cantó d'Alcoi formarà part de la Xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat

Conservatori / Ajuntament d'Alcoi

Encara que no es concreta, la gestió per part de la Generalitat implica "una nova ubicació que garantisca el futur del conservatori", segons apunta l'Ajuntament en un comunicat.

La Conselleria d'Educació assumirà la gestió del Conservatori de Música d’Alcoi. Açò suposa garantir el futur del conservatori a Alcoi i que forme part de la Xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat. Encara que no es concreta, la gestió per part de la Generalitat implica "una nova ubicació que garantisca el futur del conservatori", segons apunta l'Ajuntament en un comunicat.

L’objectiu d’aquesta mesura és garantir el futur del Conservatori i que es mantinguen els estudis de la mateixa manera. La integració en la xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat implica el manteniment per part de Conselleria del personal que ara mateix desenvolupa el seu treball com a docent al Conservatori.

El cost anual del professorat són 811.000 euros. També implica una nova ubicació que garantisca el futur del conservatori en la ciutat, ja que actualment està ubicat en una de les icones del Modernisme a Alcoi: la Casa d’Escaló, de l’arquitecte Vicent Pascual. Aquest edifici és una magnífica representació de l’Art Nouveau a la nostra ciutat, però és un edifici amb problemes d’accessibilitat que no permet la seua ampliació per poder tindre més estudis.

Gestió per part d'Educació


La Conselleria d’Educació està realitzant un mapa d’estudis musicals de la Comunitat Valenciana apostant per conservatoris que donen serveis a determinades zones i tindre totes les comarques cobertes d’estudis musicals oficials. Dins d’aquesta mapificació, es compta amb Alcoi el que garanteix el futur del conservatori de la nostra ciutat. Amb aquesta fórmula Conselleria assumiria la gestió del conservatori de música, regulant eixe traspàs a través d’un conveni que es signaria amb l'ajuntament.

D’aquesta manera assumiria la gestió completa del conservatori amb totes les despeses que són competència de Conselleria en tractar-se d’un conservatori comarcal que no només té alumnes d’Alcoi, també dels municipis de la comarca.


Alberto Belda, regidor d'Educació sosté que "des de l'Ajuntament d’Alcoi considerem que Conselleria ha de finançar el conservatori al tractar-se d’una prestació comarcal i la responsabilitat de l'ensenyament és de la Generalitat que és qui ha de donar-li cobertura. La nostra intenció és que el professorat que durant tants anys ha prestat servei, puga seguir fent-ho".

Història


L'origen de la creació del Conservatori alcoià el tenim en l’any 1961 quan es crea a l’Escola Municipal de Belles Arts, la secció de Música de la qual és el germen de l’actual Conservatori. En 1983 passa a ser un centre reconegut, adscrit al Conservatori d’Alacant. Posteriorment, en 1986, es cataloga com a Conservatori Elemental de Música i, en 1996, se li atorga la denominació de Conservatori Professional. La Resolució de 21 de juny de 2017, de la Conselleria d’Educació, amplia i reconeix les especialitats de Trompa, Trombó, Tuba, Fagot, Oboé, Dolçaina, Percussió i Cant. El Conservatori de Música passa a tenir, d’aquesta manera, totes les especialitats reconegudes com a oficials.

Des de fa quasi 60 anys el Conservatori presta serveis educatius, en el pas del temps s'han ampliat especialitats, professorat i realitzat millores estructurals i inversions des de la seua creació i "aconseguint amb un gran esforç, per part de l'Ajuntament, ser referència a escala comarcal", segons indica el consistori.