El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consistori recorrerà el sobreseïment de la denúncia pels sobrecostos en el Calderón

Teatre Calderón

El jutjat justifica el sobreseïment, segons les fonts consultades, "pel fet de no haver trobat cap pèrit judicial que realitze el peritatge".

 

Després que la justícia haja declarat el sobreseïment de la causa contra Enrique Ortiz pels sobrecostos en el Teatre Calderón, l'Ajuntament ha anunciat que recorrerà la decisió, en considerar que hi ha suficients proves per a obrir judici oral.

El consistori entén que "s'hauria d'obrir judici oral per determinar si realment va existir un delicte que va suposar, segons els perits aportats de part, que Alcoi va pagar més d'un milió d'euros no acreditats per les obres de reforma i ampliació del teatre Calderón".

Des de Guanyar Alcoi, que dóna suport a la decisió de l'Ajuntament, apunten que el jutjat número 2 de Primera Instància d'Alcoi -encarregat de la causa- ha dictat el sobreseïment "perquè no ha estat possible trobar cap pèrit judicial que realitze el peritatge, després d'haver realitzat fins a cinc intents per encarregar la feina".

L'Ajuntament, en canvi, entén que "hi ha suficients pericials perquè també existeix una pericial d'ofici, realitzada dins del procediment Contenciós Administratiu, la qual es va incorporar a l'acte, que ratificaven les possibles irregularitats que es denuncien". En el mateix recurs municipal, s'argumenta que "el fet que haguera sigut millor la pràctica d'un altre nou informe, per un perit judicial, no li priva ni de credibilitat ni d'eficàcia a les diligències d'investigació ja practicades".

Antecedents

La denúncia que va tindre entrada el 23 de març de 2015, i que va ser ampliada el 3 de març del 2106, va ser admesa pel Ministeri Fiscal en constatar indicis d'un presumpte delicte d'estafa i falsedat documental, fent-la seua, pel qual es van obrir diligències prèvies, tal com acredita l'acte de sobreseïment.

Després de diversos anys, on el procediment va seguir el seu curs, es va intentar nomenar per part del Jutjat de Primera Instància a un perit judicial per a constatar el delicte, i després de la renúncia d'un total de 5 perits, el mateix Jutjat argumenta, ja que no és possible realitzar la pericial que "no pot ser acreditada la perpetració del delicte".