El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci de les Comarques Centrals impulsarà el projecte de la Via Verda Alcoi-Gandia

Un moment de la reunió / Consorci de les Comarques Centrals
Es vol homologar l'espai i formar part de la ruta europea de les rutes verdes 'Eurovelo'

Els representants dels ajuntaments d'Alcoi, Banyeres, Muro, Gaianes, L'Orxa, Gandia, Cocentaina i la Mancomunitat de l'Alcoià-El Comtat tenen un front comú amb la Via Verda Alcoi-Gandia.  La seua idea és crear una marca de la ruta i una senyalització homogènia en tots els trams. Així les coses, tot el traçat mantindrà una coherència fàcilment identificable pels usuaris. A partir d'ara es treballarà en propostes de marca i cada municipi prepararà per a la pròxima reunió de treball una memòria sobre les condicions actuals que presenta el tram al pas pel seu terme municipal.

Els representants dels ajuntaments d'Alcoi, Banyeres, Muro, Gaianes, L'Orxa, Gandia, Cocentaina i la Mancomunitat de l'Alcoià-El Comtat tenen un front comú amb la Via Verda Alcoi-Gandia.  La seua idea és crear una marca de la ruta i una senyalització homogènia en tots els trams. Així les coses, tot el traçat mantindrà una coherència fàcilment identificable pels usuaris. A partir d'ara es treballarà en propostes de marca i cada municipi prepararà per a la pròxima reunió de treball una memòria sobre les condicions actuals que presenta el tram al pas pel seu terme municipal.

Toni Francés subratllà que el projecte tindrà "un impacte econòmic positiu en els nostres pobles". "Tenim moltes possibilitats des de diferents punts de vista tant turístic, com mediambiental com cultural, ens presentarà moltes possibilitats i pensem que des del Consorci de les Comarques Centrals es podrà donar encara un major impuls", va detallar.

Altra de les intencions  és homologar tècnicament la ruta i així formar part de la Ruta Europea de Vies Verdes 'Eurovelo'. Lorena Zamorano, regidora de Turisme d'Alcoi, s'ha compromés a recavar les dades necessàries per aconseguir aquesta informació. "Ens ajudaria a projectar el territori de forma molt important turísticament", va indicar.

D'altra banda, el Consorci està en converses amb el Ministeri de Foment per tractar que aquest cedisca els trams de la Via Verda que encara són titularitat d'ADIF.

Escrit per Raül Pina