El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes presenta el seu Pla de Dinamització de Projectes Estratègics

Imatge de la presentació del Pla de Dinamització / Ajuntament d'Alcoi
Els eixos de les actuacions són indústria, turisme, comerç, innovació i sostenibilitat i medi ambient

Els projectes estratègics sobre els quals el Consorci centrarà les seues actuacions durant els anys vinents portaven treballant-se des d'alguns mesos. En l'acte de presentació d'aquestes conclusions inicials i de l'exposició d'un full de ruta, Toni Francés, alcalde d'Alcoi i president del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, explicà que "es tracta d'un projecte de gran rellevància i transcendència per al desenvolupament socioeconòmic de la regió, ja que les Comarques Centrals Valencianes concentren més de 500.000 habitants i compta amb importants ciutats, a les que sempre els ha unit importants vincles econòmics i culturals i que són referents en tota la Comunitat Valenciana". Cal recordar que el territori del Consorci abasta fins a huit comarques.

Ara l'objectiu del projecte és definir, de manera conjunta i participativa, les línies d'actuació a desplegar pel Consorci durant els pròxims anys al voltant dels eixos estratègics d'indústria, turisme, comerç, innovació i sostenibilitat i medi ambient.

Quant a indústria, els reptes són promoure la indústria 4.0 i la regeneració dels polígons. Dins l'àmbit turístic es posaran en marxa projectes d'experiència gourmet i turisme esportiu de muntanya. Al comerç, les dos vessants importants seran 'Camviam que estàs en xarxa! i un conveni amb Caixa Ontinyent. Pel que fa a l'ex medi ambiental, es proposa la creació d'un viver d'empreses especialitzades en medi ambient i un pla de corredors verds. En última instància, l'eix d'innovació aboga per crear una oficina de projectes europeus CCV i promoure els coneixements dels intituts tecnològics a les empreses. 

Escrit per Raül Pina