El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci de Residus de 37 municipis de L'Alcoià, El Comtat i l'Alacantí adjudica el contracte del tractament i eliminació

Firma del conveni / Consorci RSU
Solució transitòria de més d'11 milions per 2 anys

D'aquesta manera es fa realitat l'objectiu que “qui més recicla menys paga” i s'anima a la recollida selectiva i a introduir en la gestió municipal el contenidor marró per als residus orgànics. En aquest nou servei, també es fixen els preus que cada ajuntament ha de pagar per tona de RSU generat

La Junta General del Consorci de Residus del Pla Zonal 7 Área de Gestió A2 ha aprovat per unanimitat el contracte de serveis de tractament i eliminació de residus com a solució transitòria. La firma del contracte s'ha formalitzat en la Diputació d'Alacant amb la presidenta del consorci, Isabel López, i Jorge Tejedo, representant de la Planta de Tractament de RSU 'Piedra Negra'. També hi ha acudit el DG de Canvi Climàtic, Joan Piquer. L'adjudicació ha sigut per a CESPA, única oferta presentada, i tindrà una despesa màxima d'11.121.770 euros. Cal recordar que aquesta solució transitoria finalitza el 31 de desembre de 2019.

En aquest nou servei, també es fixen els preus que cada ajuntament ha de pagar per tona de RSU generat. El preu per tona queda fixat en 46,38 euros, reduint a 30,14 euros el cost en el cas de la fracció restes de poda, mobles. És important assenyalar que també s'ha aconseguit que la fracció d'orgànic tinga una important bonificació, costant la meitat i quedant fixat el seu preu en 23,19 euros per tona. D'aquesta manera es fa realitat l'objectiu que “qui més recicla menys paga” i s'anima a la recollida selectiva i a introduir en la gestió municipal el contenidor marró per als residus orgànics.

Durant la Junta, la presidenta del Consorci, Isabel López, ha informat als representants dels 37 ajuntaments sobre dos objectius que persegueix la Unió Europea com és el 'Residu 0' o la no incineració dels residus. Aquest contracte de solució transitòria permet la posada en marxa de l'explotació d'ecoparcs i de la millora de la planta de tractament de RSU de Pedra Negra a Xixona.

El director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha destacat que "és un dia molt important perquè el consorci assumeix la seua competència que estava pendent des de 2006".

El Consorci de Residus del Pla Zonal 7 Àrea de Gestió A2 està format per la Generalitat Valenciana, Diputació d'Alacant i 37 ajuntaments de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí (Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, Alqueria d'Aznar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, l'Orxa, Billeneta, Mutxamel, Muro d'Alcoi, Penàguila, Planes, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, la Torre de les Maçanes).