El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El consorci de residus de les nostres comarques adquirirà equips per recuperar alumini, film, materials fèrrics i vidre

Planta de Piedra negra a Xixona / Consorci TERRA

Amb la millora, existeix un potencial de millora i increment de recuperació de 418 tones a l'any de materials fèrrics i alumini, de 5.020 tones de vidre, i de 1.056 tones de film.

El consorci de residus TERRA ha aconseguit ajudes europees per valor de 742.223 euros. Aquesta ajuda permetrà adquirir equips per recuperar alumini, film, materials fèrrics i vidre. La previsió és que amb aquests nous equips s'aconseguisquen recuperar fins a 6.944 tones anuals de materials i, per tant, evitar que aquests acaben en l'abocador. A més, la recuperació d'aquests residus implica un estalvi estimat de 210.000€ a l'any per als ajuntaments.

Els més de 742.000 euros suposen el 75% del total sol·licitat pel consorci de les nostres comarques, que ascendia a un milió d'euros, la qual cosa permetrà posar en marxa el projecte previst estimat en un milió i mig d'euros, ja que es complementarà amb subvencions procedents del conveni amb la Generalitat.

Pel que respecta a la maquinària destinada a la recuperació existeix un potencial de millora i increment de recuperació de 418 tones a l'any de materials fèrrics i alumini, de 5.020 tones de vidre, i de 1.056 tones de film.

La presidenta del Consorci Terra i alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha destacat que “és una gran notícia que hàgem rebut aquesta ajuda, ja que, sense necessitat d'aportacions econòmiques per part dels ajuntaments, evitarem que molts dels residus que encara arriben en la bossa de resta vagen a abocador. Es facilitarà la recuperació i posterior valorització d'aqueixos residus que venen barrejats, avançant així pas a pas cap a un model d'economia circular”.