El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci de Residus de les nostres comarques aprova un pressupost de 4,7 milions d'euros

Planta de reciclatge Piedra Negra, a Xixona.

Els membres de la Junta General del Consorci han mostrat el seu suport als comptes, que s'han presentat aquest 20 de desembre al Saló de Plens del Palau Provincial de la Diputació d'Alacant.

El Consorci del Pla Zonal de Residus 7 Àrea de Gestió A2 d'Alacant ha aprovat els seus comptes anuals per a l'any 2019, els quals contemplen una inversió de 4.748.756 €, xifra un 5% inferior a la dels pressupostos de 2018.

La novetat en aquests pressupostos es troba en l'apartat de pagament per tona de residu de cada Ajuntament, la qual cosa justifica la disminució del pressupost. Així, les tarifes es redueixen com més es recicla o se separa.

També es contempla la incorporació d'un nou gerent, el contracte del “servei de tractament dels residus urbans - solució transitòria - 2a anualitat”, així com la disposició dels crèdits pressupostaris necessaris per a fer front a les despeses de funcionament durant l'exercici 2019.

Planta de Piedra Negra

Cal recordar que després de la signatura del contracte de Serveis s'han invertit recentment en la Planta de Pedra Negra de Xixona més de 4 milions d'euros per a millorar el seu funcionament i actualitzar les seues instal·lacions. També el milió d'euros de romanent del qual disposa el Consorci en el pressupost anterior. Fons que permetran també sol·licitar subvencions a altres organismes públics amb la finalitat d'adquirir nous ecoparcs mòbils.