El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci de residus de les nostres comarques inicia una campanya contra el plàstic i l'oli als oceans

Al setembre està prevista la posada en marxa del primer ecoparc mòbil del consorci de les nostres comarques que recorrerà totes les poblacions i que arreplegarà molts tipus de residus

Ha llançat una campanya a xarxes socials amb dades concretes sobre l'impacte de plàstics i olis en l'aigua. El lema és 'Estem a temps si utilitzem els contenidors especials i els ecoparcs'

El Consorci de Residus Pla Zonal 7 - A2 (que afecta alguns municipis de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí) ha iniciat una campanya a xarxes socials per conscienciar al públic en general amb la idea de plasmar gràficament i amb dades concretes el dany que pot fer el plàstic i els olis usats en el planeta. Cal recordar que aquest consorci el formen la Generalitat, la Diputació d'Alacant i 37 municipis de les 3 comarques esmentades.

La primera de les creativitats publicitàries es relaciona amb el plàstic i consisteix en una fotografia del fons oceànic replet de peixos la morfologia dels quals recorda a la de bosses de plàstic i residus derivats del petroli. Cada any, entre 5 i 13 tones de plàstic arriben als oceans de tot el món provocant problemes a curt i llarg termini per a la flora i fauna marina i també per al futur del planeta. S'estima que en 2050 hi haurà més quilos de plàstic que de peixos en els mars i oceans. A més de no abocar-los al mar, és important reduir i controlar el seu consum.

La segona part de la campanya mostra com un litre d'oli usat pot arribar a contaminar fins a 1000 litres d'aigua potable; amb el que els riscos per a la Salut i la supervivència de l'espècie humana és evident. Sobretot perquè cada mes arriben als oceans 90 mil tones d'hidrocarburs. A Espanya, dos terços de tot l'oli usat acaba en les canonades provocant seriosos problemes d'embossaments, treball extra per a les depuradores, proliferació de plagues urbanes i reproducció de bacteris nocius.

Al setembre està prevista la posada en marxa del primer ecoparc mòbil del consorci de les nostres comarques que recorrerà totes les poblacions i que arreplegarà tot tipus d'electrodomèstics, olis i productes contaminants com a radiografies o piles, per citar alguns d'ells. Al mateix temps, el Consorci tramitarà a la Generalitat la sol·licitud de nous ecoparcs mòbils per a ampliar la seua xarxa en les pròximes convocatòries públiques.