El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci de Residus de les nostres comarques tindrà un segon ecoparc mòbil

Firma del conveni amb Joan Piquer (director general de Canvi Climàtic), Isabel López (presidenta del Consorci) i Pablo Martínez (gerent del Consorci)

El 'primer' ecoparc que ja està en funcionament estarà la setmana del 10 al 14 de juny a Muro, Alcoi, Tibi i Agost.

Després de l'èxit de la posada en marxa de l'ecoparc mòbil del Consorci de Residus Pla Zonal 7-A2, l'entitat de les nostres comarques tindrà un segon ecoparc mòbil. El Consell subvencionarà aquesta infraestructura que té com a principal objectiu apropar el reciclatge quasi a la porta dels domicilis.

Isabel López, presidenta del Consorci de Residus Pla Zonal 7-A2, ha signat un conveni amb la Generalitat per disposar del segon ecoparc mòbil. Cal destacar que aquest consorci comprén 37 municipis de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí. Concretament són Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, l'Alqueria, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, L’Orxa, Millena, Mutxamel, Muro, Penàguila, Planes, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, La Torre de les Maçanes.


Segons la presidenta del Consorci, "els 37 municipis que formem part del Pla Zonal 7 A2 ho tindrem una mica més fàcil per a reciclar millor, gràcies a polítiques decidides de lluita contra el canvi climàtic de la Conselleria de Medi ambient".

Isabel López també ha destacat que el treball dels responsables de la Generalitat i del consorci està sent fonamental per a aconseguir aquestes ajudes i aquests nous serveis. "Comptar amb l'ajuda de grans professionals com Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic; i de Pablo Martínez, gerent del Consorci, ajuda a trobar solucions als problemes dels residus. La nostra obligació com a Administració és posar-li les coses fàcils a la ciutadania perquè s'impliquen en les tasques col·lectives per protegir el nostre medi ambient", conclou López.

Al mateix temps que se signa aquest conveni, l'ecoparc que ja recorre les comarques de l'interior d'Alacant, prossegueix amb la seua ruta per cada població. Per a la setmana compresa entre el 10 i el 14 de juny, recorrerà les següents localitats:
- Dimarts: Muro  – Avda Gandia.
Dimecres: Alcoi - Carrer Montdúver (Batoi)
Dijous: Tibi - Avda Foia de Castalla
- Divendres: Agost - Avinguda del Doctor Fleming núm.2