El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El consorci de residus té una nova agent: té 13 anys i el seu nom és Laura

L'objectiu de la campanya del consorci de residus és resoldre dubtes d'una forma didàctica sobre la correcta ubicació dels residus domèstics en els distints contenidors.

El Consorci de Residus Plan Zonal 7A2, que comprén part dels municipis de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí, ha iniciat una campanya audiovisual de comunicació per fomentar el correcte ús dels contenidors de recollida de residus. El més curiós és la seua protagonista. El seu nom es Laura Miró, i amb només 13 anys és "l'agent" fitxada pel consorci per resoldre dubtes.

L'objectiu de la campanya del consorci de residus és resoldre dubtes d'una forma didàctica sobre la correcta ubicació dels residus domèstics en els distints contenidors. Els microvideos es poden veure als perfils de xarxes socials del consorci com és instagram, la pàgina de Facebook, el compte de youtube, el perfil de twitter o en el blog.


La campanya informativa pretén incidir en el bon ús dels contenidors de diferents colors que se situen als carrers dels municipis i, per tant, avançar en la formació cívica pel que respecta a la recollida selectiva de residus en els domicilis i empreses i el seu posterior depòsit en els pertinents contenidors identificats clarament amb un color determinat.


La presidenta del Consorci, Isabel López, destaca la importància que per a la divulgació de bones pràctiques de reciclatge té aquesta sèrie d'accions comunicatives: “Qualsevol iniciativa en matèria de comunicació és importantíssima. Hem d'aconseguir que arribe a la majoria de persones del nostre territori, començant pels més xicotets, que són els que heretaran el planeta. A més, és interessant que siguen els joves, com el cas de Laura, els qui reclamen la nostra atenció en assumptes tan delicats i transcendentals per al futur com el reciclatge i la protecció de l'entorn”.