El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci RSU de les nostres comarques tindrà ecoparc mòbil

Logo
L'objectiu és apropar el servei als veïns i facilitar la gestió dels residus

Un ecoparc mòbil recorrerà les nostres comarques amb un doble objectiu: millorar el servei als veïns de cada municipi, i reciclar més i millor. Aquesta instal·lació és de fàcil col·locació en places o prop de centres educatius per ajudar a la conscienciació

Un ecoparc mòbil recorrerà les nostres comarques amb un doble objectiu: millorar el servei als veïns de cada municipi, i reciclar més i millor. D'aquest ecoparc es beneficiaran 37 muncipis que pertanyen al Consorci de Residus Solids Urbans (RSU). Aquesta instal·lació és de fàcil col·locació en places o prop de centres educatius per ajudar a la conscienciació. L'ecoparc mòbil és gràcies a una subvenció de 132.747,89 IVA inclòs concedida per Conselleria al Pla Zonal de Residus 7 A2.

Es tracta d'un nou servei pensat per a tots els municipis. La incorporació de l'ecoparc mòbil també permetrà als veïns de les ciutats que ja disposen d'un fix que no s'hagen de desplaçar als afores.

La presidenta del Consorci i alcaldessa de Xixona, Isabel López, explica que “l'ecoparc mòbil facilitarà als veïns desplaçaments als ecoparcs fixos i seguim treballant a millorar la conscienciació mediambiental per a contribuir al manteniment i millora del nostre entorn”.

Aquest Consorci que gestiona els RSU ho integren la Generalitat Valenciana, la Diputació d'Alacant i 37 ajuntaments (Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, Alqueria d'Aznar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, l'Orxa, Billeneta, Mutxamel, Muro d'Alcoi, Penàguila, Planes, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, la Torre de les Maçanes), utilitzant les instal·lacions de la Planta de RSU Piedra Negra, situada en el terme municipal de Xixona.