El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci TERRA edita un manual sobre com manipular el fem domèstic durant l'estat d'alarma

Què fer si hi ha una persona amb positiu per la Covid-19 i amb quarentena?

Els guants de làtex han d'anar al contenidor de restes, no al d'envasos

El Consorci de RSU, TERRA, que agrupa a 37 municipis de les comarques de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí, ha editat un manual molt visual per saber com manipular el fem durant l'estat d'alarma durant la Covid-19 a les vivendes.

A la infografia es pot veure com manipular el fem domèstic en cas que hi haja un positiu per Coronavirus o en cas que estiguen tots bé. En cas que hi haja un positiu o amb quarantena, no s'han de separar els residus per reciclar i es depositaran tots al contenidor verd. Està prohibit fer la de recollida separada o deixar-los fora del contenidor. A la infografia inferir es fan algunes recomanacions per com tractar, concretament, els residus de la persona amb un cas positiu.


Si, per sort, a una vivenda estan tots bé de salut, el fem domèstic cal tractar-lo com estava fent-se prèviament a l'estat d'alarma, és a dir, separant al màxim els residus i separant-los al contenidor corresponent. Cal destacar que els guants de làtex han d'anar al contenidor de restes, no al d'envasos. Si veus un contenidor ple, el més adequat és cridar al telèfon del servei de recollida de cada ajuntament i no deixar els residus fora. A més, és recomanable obrir el contenidor amb guants de làtex.

 
El Consorci TERRA agrupa al Pla Zonal de Residus 7 - Àrea de Gestió A2. Agrupa a 37 municipis de les comarques de L'Alcoià, El Comtat i L'Alacantí. Des del consorci també animen a quedar-se a casa durant l'estat d'alarma.