El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci Terra posa en marxa tres nous ecoparcs mòbils

La Xarxa d'Ecoparcs del Consorci Terra generarà més de 20 llocs de treball.

A més, han començat les obres d'adequació de tres ecoparcs, els de Xixona, Ibi i Muro d'Alcoi. La Xarxa d'Ecoparcs del Consorci Terra generarà més de 20 llocs de treball en el període definitiu, transcorreguts els dos anys del termini transitori.

La Xarxa d'Ecoparcs del Consorci Terra ja disposa de tres nous ecoparcs mòbils, que han sigut adquirits amb subvencions del Ministeri per a la transició Ecològica i de la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i que tindran una freqüència de visites i horaris molt més amplis (de 9h a 14h y de 16h a 20h) amb l'objectiu de facilitar a la ciutadania el reciclatge dels residus que es generen en la llar i que no van als contenidors tradicionals. A més, ha iniciat la remodelació dels ecoparcs fixos d'Ibi, Muro d'Alcoi i Xixona.

Per a la presidenta del Consorci i alcaldessa de Xixona, Isabel López, "és un gran pas per a avançar en el model d'economia circular que estem promovent des de totes les administracions i que ens imposen des de la Unió Europea. Hem de complir els objectius d'agenda 2030 i per a això hem de facilitar als nostres veïns i veïnes els mitjans per a poder reciclar".

El projecte de gestió contempla un període transitori de dos anys, durant els quals l'empresa adjudicatària del servei ha de procedir a l'execució de les obres de tots els ecoparcs fixos i àrees d'aportació que integren la xarxa d'ecoparcs consorciada.

La Xarxa d'Ecoparcs del Consorci Terra generarà més de 20 llocs de treball en el període definitiu, transcorreguts els dos anys del termini transitori. De fet, ja s'ha contractat cinc educadors-operaris per als tres ecoparcs fixos i altres sis educadors-operaris per als tres ecoparcs mòbils.

Per a la contractació del nou personal s'ha prioritzat la cerca de candidats en borses de treball dels municipis de l'àrea de gestió, les comarques del Comtat, l'Alcoià i l'Alacantí, amb l'objectiu d'afavorir l'ocupació i l'economia de la zona.