El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci Terra recull 3,6 milions de kg de vidre en un any

Una xifra elevada, i a pesar que en els darrers dos anys ha augmentat en 400.000 kg, encara es troba 2 punts percentuals per sota de la mitjana autonòmica.

2019 fou un "punt d'inflexió" per a la recollida de vindre a les comarques de l'Alacantí, l'Alcoià, El Comtat i La Foia. Així ho reconeixen des del Consorci Terra, que gestiona la recollida de residus en aquestes comarques, i on durant l'any passat va recollir 3,6 kg milions de vidre de forma separada.

Una xifra elevada, i a pesar que en els darrers dos anys ha augmentat en 400.000 kg, encara es troba 2 punts percentuals per sota de la mitjana autonòmica. En 2019 també s'ha incrementat l'aportació per habitant i any a 15,26 kg, quan en els anys anteriors era de 13 kg. No obstant això, reconeixen des del consorci que "encara queda molt camí per recórrer, fins a arribar a la mitjana de la Comunitat Valenciana de 17 quilos per habitant i any en els últims tres anys".

Per a l'increment d'aquestes xifres està prevista la posada en marxa del Projecte de Gestió d'Ecoparcs i del Centre de Residus Voluminosos, "pilars fonamentals per a obtenir millors resultats en la recuperació de matèries primeres secundàries". De la mateixa manera, consideren "necessària l'aprovació del Projecte de Gestió de les Instal·lacions de Valorització els treballs tècnics de la qual es troben en l'última fase de redacció".