El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consorci Terra vol potenciar la reutilització i tractament de les deixalles tèxtils a les comarques

Imatge d'una jornada tècnica anterior facilitada pel Consorci Terra.-

La jornada tindrà lloc el pròxim 29 de novembre al MARQ d'Alacant.
 

Celebrarà una jornada tècnica amb la participació d'institucions públiques, la patronal tèxtil valenciana ATEVAL, i Càritas pel seu programa de reutilització de moda. El Consorci Terra, encarregat del tractament de residus en les nostres comarques, aposta així pel "tèxtils circulars i sostenibles".

El Consorci Terra, responsable del tractament de residus a l'Alcoià, el Comtat i part de l'Alacantí, ha organitzat una jornada tècnica sota el nom 'Reinventa els teus hàbits: tèxtils circulars i sostenibles', amb l'objectiu de buscar millores al sistema de reutilització i tractament de les deixalles tèxtils, nombroses a les nostres comarques per l'activitat del sector.

En la jornada es parlara de normativa, amb la nova Llei valenciana per a la prevenció de residus, o la llei nacional aprovada en abril de residus i sól contaminat. També participaran els empresaris amb qui es parlarà de producció responsable. HI haurà una representació de la patronal valenciana del tèxtil, ATEVAL, i també de l'Associació Ibèrica del Reciclatge Tèxtil, ASIRTEX. I per últim es voran diferents models de gestió dels residus, com la xarxa d'Ecoparcs del Consoci Terra, o la reutilització que es fa des d'entitats d'inserció, com Càritas i la seua xarxa de tendes Koopera.

També participaran les diferents institucions valencianes com la Diputació o la Generalitat Valenciana, així com la presidenta del Consorci Terra i també alcaldessa de Xixona, Isabel López.