El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El contestà Ignacio Garcia-Vidal dirigeix el concert oficial de la Generalitat en el Dia d’Europa

Ignacio Garcia-Vidal./ Imatge facilitada pel director

Garcia-Vidal ha tornat a la ciutat de València 20 anys després de la seua última actuació. 

Ignacio Garcia-Vidal dirigeix distintes orquestres al territori valencià en maig. Ha encapçalat espectacles a escenaris com el Palau de les Arts o l’ADDA d’Alacant. També ha dirigit el concert oficial de la Generalitat per commemorar el dia d’Europa que es va celebrar el passat 9 de maig.

El director de Cocentaina continuarà a juny fora del territori valencià per concloure en el començament de l’estiu al Festival Internacional de Música de Canaries.

Garcia-Vidal ha tornat a la ciutat de València 20 anys després de la seua última actuació. Ha dirigit l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb “Pulcinella” de Stravinsky.

Posteriorment, el contestà va dirigir un original programa amb l’Ensemble Casa Mediterrani: “L'Europa Galant” d’André Campra. La recuperació d'aquesta obra, la primera òpera-ballet de la Història composta en 1697, es deu a l'interés musicològic amb què el mestre i la institució pública Casa Mediterraneo ha volgut commemorar el Dia d'Europa. El 8 de maig va tindre lloc el concert a Alacant i el 9 de maig en l'Institut Lluís Vives de València, sent el concert oficial de la Generalitat per a la commemoració del Dia d'Europa. Va comptar amb la presència del President, Ximo Puig, entre altres.

El reencontre d'Ignacio García-Vidal amb el públic de la Comunitat Valenciana continuarà el 22 i 23 de maig, quan tindran lloc dos concerts en l’ADDA d'Alacant en els quals el mestre de Cocentaina dirigirà a l’Orquestra ADDA Simfònica.

L'agenda d'Ignacio García-Vidal segueix fora de territori valencià, si la situació sanitària ho permet. L'11 de juny tornarà a l'Orquestra de Bilbao, el 26 de juny dirigirà al Cor d'RTVE al costat del violoncel·lista Guillermo Pastrana en la Basílica de San Lorenzo del Escorial, i posteriorment es posarà al capdavant d'una gira de concerts a les Illes Canàries.El contestà ja ha dirigit al Cor d'RTVE en distintes ocasions.