El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CSIF denuncia un retard de 177 dies de mitja en consultes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques al Departament de Salut d’Alcoi

Des d’Ara Multimèdia estem a l’espera de la valoració per part del Departament de Salut d’Alcoi.

El sindicat denuncia que la Conselleria està incomplint les seues declaracions d'intencions per a la creació de noves places i de reforç de les plantilles, que acumulen retards a conseqüència de la pandèmia. Assegura que el departament de salut amb més dies d'espera és el d'Alcoi amb 177 dies, seguit del de Sant Joan i Alacant.

El sindicat ha denunciat la falta de personal de reforç en totes les categories professionals per poder respondre als retards que s’han esdevingut a conseqüència de la pandèmia a la província d’Alacant. Parla de consultes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques i destaca que de tota la província, el que major retard acumula és el Departament de Salut d’Alcoi, amb una mitja de 177 dies. El segueixen el Departament de Sant Joan amb 167 i el Departament d’Alacant amb 161.

Des de CSIF s'ha insistit en repetides ocasions en què la renovació dels poc més de 6.000 professionals de reforç Covid al desembre resultava insuficient i s'ha exigit recuperar als aproximadament 3.000 dels quals es va prescindir el 31 de maig de 2021.

CSIF, de la mateixa manera, recorda la greu situació de les plantilles, amb una alarmant escassetat de personal. En aquest sentit recalca la importància de la creació d’11.000 noves places estructurals en la sanitat autonòmica per a poder oferir una atenció amb la qualitat adequada a l'usuari.

El sindicat lamenta que el programa en el qual Conselleria pretén basar la seua actuació és una mera declaració d'intencions, quan el que es requereix és el desenvolupament de millores i la seua materialització urgent.

En aquest sentit apel·la a una planificació seriosa i acreditada del nombre de professionals necessaris per a atendre els pacients de manera adequada. Sobre aquest tema, recorda la manca d'un estudi detallat del dèficit de recursos humans que arrossega la sanitat valenciana.

Des d’Ara Multimèdia estem a l’espera de la valoració per part del Departament de Salut d’Alcoi.