El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El curs 2018- 2019 de "A menjar sa!" arriba a 4.345 alumnes

S'ha repartit un total de 231.000 kg de fruita, 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet pasteuritzada i 43.000 kg de iogurt natural.

Un total de 18 tallers a diferents centres escolars són els que s'han realitzat per al programa 2018-2019 del pla "A menjar sa!". Un taller que té com a finalitat principal la de fomentar una alimentació variada, que tracte les verdures, hortalisses, fruites, cereals, i més.

En aquesta edició el repartiment d'aliments ha sigut molt destacable, arribant al número de 231.000 kg de fruita de temporada a granel i en IV gamma (cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercoc) i hortalisses (carlotes), 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet pasteuritzada i 43.000 kg de iogurt natural. I no sols això, sinó que aquestos aliments són de la Comunitat Valenciana, prevenients de llocs ecològics i marques de qualitat.

Cal dir que als tallers no solament es repartien aliments, sinó que també han tingut l'oportunitat de donar activitats variades, com poden ser xerrades respecte sobre alimentació, jornades de sensibilització o inclús visites guiades per a alumnes a explotacions agràries, centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures, parcs naturals, etc.

Inclús el grup musical d'Alcoi, El Diluvi, ha realitzat una cançó promocional del pla amb el títol "Tasta la vida", servint per a participar posteriorment en un concurs-lipdub per als centres escolars, el premi del qual ha estat una estada en un centre d'agroturisme de la Comunitat Valenciana.

Tot açò no haguera sigut possible sense la implicació per part de l'Institut Valencià d'Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) o el finançament públic per part de la Unió Europea, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Ja sabeu, a menjar sa i fer esport, que la vida són dos dies i hi ha que gaudir-los.