El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El curt alcoià Calíope, reconegut a festivals de Londres i Nova York

Ha guanyat en un dels festivals i l'altre se sabrà este cap de setmana.

Calíope, el curtmetratge modernista de Jorge Hinojosa, traspassa fronteres i rep premis a festivals internacionals.

Per una banda tenim el Bright International Film Festival de Londres, on Calíope ha estat reconegut com el millor curtmetratge silent. I després tenim ONIROS Film Awards de Nova York, que se celebren este cap de setmana i on el curtmetratge alcoià està entre els tres finalistes.

Jorge Hinojosa i Moisés Olcina amb la regidora de turisme Lorena Zamorano.

 

Calíope està produït per Jorge Hinojosa i el grup Alcoi Modernista i compta amb música original de Moisés Olcina. Volien recrear com era el cinema antigament, així que gravaren un curtmetratge de 14 minuts, en blanc i negre i sense veus, i en el moment de la presentació dins la Setmana Modernista, Moisés Olcina posava la música en directe.

Ara el curtmetratge s'ha presentat en diversos festivals en una versió amb la música incorporada, i de moment ja ha rebut un premi londinenc i és finalista a Nova York. Mentres el curtmetratge participa en els diferents festivals internacionals no pot estar penjat en cap lloc per al públic en general, i ens hem de conformar en el tràiler. Però una vegada concloga el cicle de festivals, la intenció de l'Ajuntament és projectar-lo d'alguna manera.

Calíope ja llueix un distintiu pel festival de Londres.