El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Departament de Salut d'Alcoi organitza la primera Jornada Pneumològica

La malaltia obstructiva crònica (EPOC) és la quarta causa de mortalitat a Espanya i cada any mata al voltant de 18.000 persones, la majoria d'elles fumadores.

Amb motiu del dia mundial de la malaltia obstructiva crònica s'ha organitzat la primera Jornada Pneumològica entre el 19 i 21 de novembre, la qual està dirigida a metges i infermeres d'Atenció Primària del Departament de Salut d'Alcoi. Les jornades tenen lloc al Saló d'actes de l'Hospital Verge dels Lliris.

L'EPOC afecta dos milions de persones a Espanya i el 75% d'aquestes no saben que ho pateixen. Es tracta d'una malaltia respiratòria crònica, produïda pel tabac, que causa inflamació dels pulmons, danys en el teixit pulmonar, i obstrucció de les vies respiratòries; dificulta així la correcta oxigenació i redueix a llarg termini la qualitat de vida dels pacients.

D'altra banda, l'EPOC consumeix el 2% del pressupost de la sanitat, amb unes despeses atribuïbles al tractament de 3.000 milions d'euros anuals. El diagnòstic es realitza mitjançant una prova molt simple, la espirometria, que mesura la capacitat respiratòria del pacient per saber si hi ha obstrucció bronquial. Aquesta prova es recomana als fumadors o exfumadors majors de 35 anys que presenten algun símptoma respiratori.