El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El derbi entre l'Ontinyent 1931 CF i el Deportivo Ontinyent podria disputar-se en Pasqua si la lliga es reprén el 14 de març

El futbol podria tornar durant el mes de març. Foto; Aramultimèdia
  • Si el dia 1 ó 2 de març s'alcen les restriccions sanitàrias, es reprendran els entrenaments
  • Salva Gomar pensa que en dues o tres setmanes després del primer entrenament, podrien tornar els partits de futbol
  • Tot queda en l'aire respecte a com evolucione la pandèmia i a la decissió de la Generalitat Valenciana

Quan fa poc més d'un més que les lligues de futbol amateur s'aturaren per la fortalesa de la pandèmia, la pregunta sobrevola el present dels clubs de la nostra zona: Es reprendrà o no la competició?

Doncs, sembla que la data de la tornada als camps de futbol està cada vegada més prop. Segons ha comentat este divendres, Salvador Gomar, president de la Federació Valenciana de futbol al programa Ser Deportivos de Ràdio Ontinyent, tot apunta que "el dia 1 de març es possible que puguen començar els entrenaments i després caldran dues o tres setmanes per arrancar la lliga que podria ser entre el cap de setmana del 14 i el 20 de març'. El màxim mandatari del futbol valencià no vol pensar en un escenari on es puga entrenar i no competir perquè 'si així fora, seria una injustícia. Entrenar i competir és el mateix'.
Sobre la incertesa d'acabar o no la lliga, Gomar és optimista i està segur que les competicions conclouran tot i que 'la lliga acabarà més tard. Però en estes categories solen acabar a final de maig i encara ens queda un mes. A més, amb el bon temps, els equips no tenen inconvenient en jugar dimecres. És una temporada atípica, però crec que s'acabaran les lligues." ha conclòs Salvador Gomar en una entrevista realitzada pel periodista Alexis Robledillo.
Com afecta els equips de la Vall d'Albaida? Doncs, ens hem posat en contacte en alguns d'ells i tots esperen l'alçada de les restriccions per posar de nou la maquinària futbolística a funcionar. El dia 1 ó màxim 2 de març s'alçaria el teló a una mini pretemporada abans de reprendre la competició.
Uns enfrontaments que arrancarien des de la jornada on es va aturar, és a dir, el 10 de gener, deixant  la jornada intersetmanal per posar-se al dia en els partits ajornats. Davant això, en Regional Preferente, l'Olleria s'enfrontaria a l'Alberic mentre que en Primera Regional els partits serien els següents:
Deportivo Ontinyent-Villena
Moixent-Ontinyent 1931 CF
Montaverner-Ciutat d'Alcoi
2a Regional Grup 12
Albaidense -Racing Xàtiva
Esport Base Moixent-Benigànim CF
Bocairent-Vallada
Agullent-L'Olleria B
2a Regional Grup 12
Llutxent-Sueca United Football Club
Si finalment es confirma les dates que està manejant Salvador Gomar i, sempre que la situació sanitària millorara, podria deixar el derbi ontinyentí per al cap de setmana de Pasqua o el següent, segons quan es reprenga la lliga, si finalment s'alcen les restriccions el dia 1 de març. També dependrà de quin calendari estableix la Federació, és a dir, si es juga sols diumenge o setmanes de dimecres i diumenge amb la qual cosa, les dates variarien i el derbi també.