El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El desig del PP d'Alcoi per al 2018: que el govern municipal "arranque d'una vegada projectes estratègics que canvien el dinamisme de la ciutat"

Els quatre regidors del PP alcoià en l'esmorzar nadalenc amb la premsa
El portaveu popular Rafa Miró també alerta al govern local que "la ciutadania ha començat a alçar la veu, a protestar i a crear un clima que feia anys que no es produïa"

Consideren que en els 7 anys que estan en el govern "no han fet un sols projecte que canvie la vida o el dia a dia de la ciutat". A més a més consideren que "de les poques coses que el govern està fent, les fa d'esquena a la ciutadania", i diuen que "la ciutadania ha començat a alçar la veu, a protestar i a crear un clima que feia anys que no es produïa" en referència a les protestes de la policia local, la plataforma contra l'ADN dels gossos o l'educació. Totes declaracions del portaveu popular Rafa Miró en el tradicional esmorzar nadalenc amb els mitjans de comunicació.

El Partit Popular d'Alcoi ha celebrat, com cada any, un esmorzar nadalenc amb els mitjans de comunicació per a fer balanç del 2017 i presentar el 2018 que voldrien. El portaveu dels populars, Rafa Miró ha sigut molt clar i assegura que en 2018 espera que "d'una vegada" es pose en marxa un projecte estratègic. "Que Toni Francés em recorde un projecte, en 7 anys de govern, que s'haja fet i que canvie la vida o el dia a dia de la ciutat", diu Rafa Miró. El portaveu popular reconeix que estan fent-se coses "però ho confonen. Una cosa és manteniment per intentar que la ciutat no decaiga més. I una altra cosa són inversions estratègiques. Parlem d'Alcoinnova, que és l'oblidat i s'hauria de reprendre; de l'Illa de Rodes" i d'altres propostes dels populars com un Centre de Turisme d'Interior a Alcoi o l'Institut de la Cosmètica. Rafa Miró diu que ja a finals de 2016 mostraren la seua queixa en considerar que en Alcoi "no s'havia fet res", i la mateixa situació a finals del 2017, per això confia que en 2018 sí que es posen en marxa alguns d'eixos projectes anunciats o aprovats en plenari.

Per altra banda, Rafa Miró vol alertar als socialistes que "el poble, la ciutadania ha començat a alçar la veu i a protestar i a crear clima que fins ara feia anys que no es produïa. Jo crec que des d'una època del PP quan hi havia moltes plataformes reivindicatives, com la del tren que ara no sabem on està". Miró posa com a exemples l'educació "que ha tret al carrer a moltes persones, que feia anys que no es veien en la plaça d'Espanya queixant-se i protestant"; o el recent plenari municipal on la Plataforma contra l'ADN va presentar una moció que no va eixir endavant, o on es va viure una nova protesta de la policia local. Rafa Miró considera que "de les poques coses que el govern està fent, les fa d'esquena a la ciutadania", i els recomana "escoltar a l'oposició i a la ciutadania, perquè quan es queixa i ho fa en un to alt, és perquè té raó".

Rafa Miró també ha posat al grup popular a disposició del govern municipal "per ajudar a l'alcalde que se li escolte, perquè en aquests anys no se li ha fet cas". Així, fa referència a projectes que depenen de la Generalitat i encara no estan en marxa, com la Ciutat Esportiva de l'Alcoyano o el Centre de Malalts Mentals del Barranquet del Soler. Al parer del PP el problema és que "l'alcalde no té pes polític, perquè els projectes que depenen de la Generalitat no ixen".